Dacă nu aveți lapte condensat la cutie (în România se găsește mai greu), vă propun această rețetă, cu ingrediente simple, dar cu un gust extraordinar. Este cremoasă, potrivit de dulce, mai gustoasă decât cea de la magazin și ce e mai important, fără E-uri.
Eu am servit-o cu coji de portocale confiate, dar posibilitățile sunt infinite, cu dulceață, ciocolată s.a., ce vă place și ce aveți. Este o rețetă de bază, puteți să adăugați cacao sau fructe, ca să mai diversificați.
Fierbi laptele, îl răcești. Eu am avut lapte UHT, așa că nu am mai făcut asta, l-am pus așa, direct din cutie. Bați gălbenușurile cu zahăr, de preferat cu mixerul, adaugi treptat laptele.
Pe baie de aburi, pe foc mic, amestecând încontinuu, îl ținem până devine ca laptele condensat de gros. Cine nu a gustat niciodată laptele condensat de la cutie, trebuie să fie ca o smântână, să rămână un pic urma lingurii când treci prin el.
Răcești acest lapte condensat, la gust aduce cu acesta, doar că e mai galben de la gălbenușuri. Se mai întărește puțin dacă îl țineți la frigider. Eu nu am avut timp și l-am ținut până a doua zi la frigider.
Bați frișca
Unim cele două compoziții.
Punem în congelator pentru o oră, după aceea scoatem înghețata, o mai amestecăm cu mixerul și o punem la loc. Ideal ar fi să faceți asta de 3 ori în total - iese mai cremoasă.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.