Prin metoda clasică, fructele confiate se fac timp de câteva zile, printr-un procedeu mai anevoios. Nu am făcut niciodată, tocmai din acest motiv.
Prin această metodă, rapidă, le aveți gata în maxim 2 ore. Mi-a ieșit din prima și cu siguranță le voi mai face, doar să găsesc niște portocale "bio", că în privința celor obișnuite, din piață, e o adevărată discuție dacă cojile lor pot fi folosite, din cauza tratării cu diverse substanțe și dacă acestea ies la spălare și fierbere.
Oricum metoda confierii rapide este bine să o știți, am înțeles că se pot face confiate și coji de pepene verde la fel, așa că la vară o voi aplica neapărat în practică, la fel cojile de mandarine, grepfruit, doar că ies un pic mai amare decât cele de portocală.
Cojile de portocale confiate sunt foarte gustoase, sunt dulci, aromate, au un pic de gust amar, dar și acesta e unul plăcut. Ce mai, mâna se tot trage singură spre farfurie, ca să mai ia câteva feliuțe. Sunt extraordinare în checuri și cozonaci.