O salată bună pentru iubitorii de varză. Morcovul e opțional, dar îi dă culoare și gust aparte. Dacă o vreți mai crocantă, mâncați-o imediat după preparare și amestecați ingredientele ușor cu 2 furculițe/linguri. Dacă o preferați mai moale/apoasă, lăsați-o puțin să stea și folosiți mâinile pentru a „strânge” varza cu celelalte ingrediente. Merge perfect cu orice friptură!
Pregătim ingredientele.
Curățăm varza și o tăiem fâșiuțe subțiri. O așezăm într-un vas încăpător.
Radem morcovul pe răzătoarea mare/mică și îl punem peste varză.
Adăugăm sarea, piperul, oțetul și uleiul.
Urmează să amestecăm toate ingredientele, fie direct cu mâna, fie cu 2 linguri. Apoi o mutăm în castronele sau chiar în farfurie, alături de mâncare.
Eu am așezat-o lângă niște cartofi picanți cu cașcaval și carne. Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.