Nu stiu de la ce vine aceasta denumire, dar sunt niste fursecuri foarte bune.
Noi le-am facut la 6 miini,pentru ca am 2 ajutoare mici, care le-au taiat cu formele,asa ca le-am facut foarte repede si vesel !
Untul,la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul-pudra pana se innalbeste. Eu am folosit zahar brun si amestecul pare mai inchis la culoare
Adaugi galbenusurile si mixezi bine.
Adaugi faina si praful de copt.Trebuie sa fie un aluat dens, dar in acelasi timp moale.
Pui aluatul pe o pelicula, formezi un "salam" lung, cu diametrul cat vrei,il indesi bine si-l dai la congelator 30 min,apoi tai felii si le pui in tava tapetata cu foaie de copt. Deasupra le pui cate o aluna.
Eu am dat la congelator chiar bila intreaga de aluat, pentru ca am vrut sa fac biscuitii cu forme.
Dupa 30 min,scoti aluatul de la congelator.
Eu l-am intins pe masa,masa nu trebuie unsa cu nimic, si am taiat fursecurile
Am folosit astfel de forme
Coci pana se rumenesc usor,aproximativ 15-20 min,la foc mediu
Eu am topit o ciocolata impreuna cu 50.gr unt si le-am ornat deasupra,puteti sa le lasati si simple sau sa le ornati in alt mod.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.