Tocăniță cu pipote și inimi

Tocăniță cu pipote și inimi

Vă propun o rețetă care-i place fetiței mele foarte mult. Ingredientele sunt simple, nu necesită mult timp, dar rezultatul este delicios.

Ingrediente

Pipote și inimi
1 kg
   
Cepe mari
3 buc
   
Bulion
100 ml
   
Sare
1 lingurita
   
Piper
1 lingurita
   
Curry
1 lingurita
   
Ulei
5 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele:

Tocăniță cu pipote și inimi - Pas 1
Pas 2

Se toacă ceapa mărunt și se călește în ulei, într-o cratiță cu capac, până se înmoaie și devine sticloasă.

Tocăniță cu pipote și inimi - Pas 2
Pas 3

Se adaugă condimentele, se amestecă de câteva ori și apoi se pun măruntaiele spălate.

Tocăniță cu pipote și inimi - Pas 3
Pas 4

Amestecăm până acestea se albesc puțin.

Tocăniță cu pipote și inimi - Pas 4
Pas 5

Se acoperă cu apă, se adaugă sare, bulion și dacă aveți 1 lingură pastă de ardei. Se lasă să fiarbă la foc mic 40 minute.

Tocăniță cu pipote și inimi - Pas 5
Pas 6

Se servește cu mămăliguță. Poftă bună!

Tocăniță cu pipote și inimi - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 01 Apr 2012, 17:46

Foarte tare reteta Geea! Ma bucur mult ca ai reusit, si mai vreau retete de la voi!

Geea
Geea 01 Apr 2012, 18:44

Multumesc , Lena, pentru apreciere si acum ca am inteles cum se posteaza reteta o sa-ti dau de lucru.  A fost mai greu la inceput ca n-am stiut ca trebuiesc salvati pasii si am muncit de doua ori. Dar mi-a facut placere si chiar a inceput sa-mi placa. Te pup! 

tiki
tiki 16 Nov 2013, 22:06

Buna. Uitandu-ma aici, constat ca nu am postat poza facuta in 17 aug.2013. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Si eu o fac tot asa,doar ca nu puneam curry. Da, e mai gostoasa acuma. Multumesc

Poza mea pentru rețetă: