Rețeta originală este cu căpșuni. Eu nu am avut, așa că am făcut cu kiwi. O înghețată răcoritoare, plină de savoare.
Din kiwi și zahăr faci un piure în blender.
Gălbenușurile și restul de zahăr le bați pe baie de aburi până se înalbesc și se îngroașă. Iei de pe aragaz și răcești amestecând încontinuu.
Bați frișca separat.
Amesteci piureul de kiwi cu gălbenușurile și frișca. Pui într-o caserolă și la congelator.
Cât o ții la congelator o scoți din oră în oră și o mai mixezi, de 2, 3 ori, ca să nu aibă ace.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.