Ingrediente
●
Oua
2 buc
1-pentru aluat,al 2-lea,pentru uns deasupra
●
Drojdie proaspata
20 g
sau 1 ling-ta drojdie uscata
●
Faina
400 g
2,5 pahare de 250 ml. aproximativ,dar posibil sa va mai trebuiasca
●
Sare
2 g
un varf de ling-ta
●
Gem pentru umplutura
100 g
sau ciocolata,crema de ciocolata,etc
●
Pt .firimituri: unt
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In laptele cald dizolvi drojdia si o lingurita de zahar,adaugi 2-3 lung. faina,amesteci. Lasi sa creasca putin maiaua.
Pas 2
Untul il topesti,adaugi oul,zaharul,vanilia,sare si ulei.Amesteci totul
Pas 4
Adaugand faina,framanti aluatul. Nu puneti toata faina deodata , ci adaugati pe parcurs. Aluatul trebuie sa fie elastic si moale.Nu puneti prea multa faina,decat cat sa-l puteti forma intr-o bila.
Pas 6
Cand aluatul se ridica,il imparti in 12 bilute..Fiecare bila o intinzi,chiar si cu mana,aluatul este moale si usor de lucrat.. Pui pe mijloc o lingura de dulceata.
Pas 7
Marginile le lipesti,formezi o biluta,pe care o pui in tava,pe hartie de copt,cu lipitura in jos. Bilele le pui la o oarecare distanta unele de altele.
Pas 8
Le lasi 20 min sa mai creasca.Chiflele crescute le ungi cu ou batut sau galbenus de ou batut cu putin lapte, si le presori cu firimituri.
Firimiturile le faci in felul urmator: Amesteci1 lingura de unt cu o lingura de zahar si cu 2-3 ling. faina,pana obtii firimituri.
Pas 9
Le coci in cuptorul preincins,la foc mediu pana se rumenesc.
Pas 10
Si ca sa le vedeti si sectiunea
Cantitate:
12 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)