Chifle presarate cu firimituri dulci

reteta postata de

Niste chifle absolut,dar absolut delicioase. Moi-moi, pufoase-pufoase, de-ti vine sa le mananci pe toate. Unde mai pui ca sunt si cu umplutura. Eu am facut cu un banal gem de prune, deja intarit, dar au iesit extraordinar de gustoase.

Ingrediente
Lapte
200 ml
Unt
50 g
Oua
2 buc
1-pentru aluat,al 2-lea,pentru uns deasupra
Zahar
3 linguri
Ulei
3 linguri
Vanilie
1 buc
Drojdie proaspata
20 g
sau 1 ling-ta drojdie uscata
Faina
400 g
2,5 pahare de 250 ml. aproximativ,dar posibil sa va mai trebuiasca
Sare
2 g
un varf de ling-ta
Gem pentru umplutura
100 g
sau ciocolata,crema de ciocolata,etc
Pt .firimituri: unt
1 lingura
Faina
3 linguri
Zahar
1 lingura
Pasi de urmat
Pas 1

In laptele cald dizolvi drojdia si o lingurita de zahar,adaugi 2-3 lung. faina,amesteci. Lasi sa creasca putin maiaua.


Chifle presarate cu firimituri dulci - Pas 1
Pas 2

Untul il topesti,adaugi oul,zaharul,vanilia,sare si ulei.Amesteci totul


Chifle presarate cu firimituri dulci - Pas 2
Pas 3

Adaugi la maia


Chifle presarate cu firimituri dulci - Pas 3
Pas 4

Adaugand faina,framanti aluatul. Nu puneti toata faina deodata , ci adaugati pe parcurs. Aluatul trebuie sa fie elastic si moale.Nu puneti prea multa faina,decat cat sa-l puteti forma intr-o bila.

 

Chifle presarate cu firimituri dulci - Pas 4
Pas 5

Lasi1-1,5 ora sa creasca


Chifle presarate cu firimituri dulci - Pas 5
Pas 6

Cand aluatul se ridica,il imparti in 12 bilute..Fiecare bila o intinzi,chiar si cu mana,aluatul este moale si usor de lucrat.. Pui pe mijloc o lingura de dulceata.


Chifle presarate cu firimituri dulci - Pas 6
Pas 7

Marginile le lipesti,formezi o biluta,pe care o pui in tava,pe hartie de copt,cu lipitura in jos. Bilele le pui la o oarecare distanta unele de altele.


Chifle presarate cu firimituri dulci - Pas 7
Pas 8

Le lasi 20 min sa mai creasca.Chiflele crescute le ungi cu ou batut sau galbenus de ou batut cu putin lapte, si le presori cu firimituri.

Firimiturile le faci in felul urmator: Amesteci1 lingura de unt cu o lingura de zahar si cu 2-3 ling. faina,pana obtii firimituri.

Chifle presarate cu firimituri dulci - Pas 8
Pas 9

Le coci in cuptorul preincins,la foc mediu pana se rumenesc.


Chifle presarate cu firimituri dulci - Pas 9
Pas 10

Si ca sa le vedeti si sectiunea


Chifle presarate cu firimituri dulci - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min