Chifle presărate cu firimituri dulci

rețeta postată de

Niște chifle absolut, dar absolut delicioase. Moi-moi, pufoase-pufoase, de-ți vine să le mănânci pe toate. Unde mai pui că sunt și cu umplutură. Eu am făcut cu un banal gem de prune, deja întărit, dar au ieșit extraordinar de gustoase.

Ingrediente
Lapte
200 ml
   
Unt
50 g
   
Ouă
2 buc
1-pentru aluat, al 2-lea, pentru uns deasupra
Zahăr
3 linguri
   
Ulei
3 linguri
   
Vanilie
1 buc
   
Drojdie proaspătă
20 g
sau 1 linguriță drojdie uscată
Făină
400 g
2,5 pahare de 250 ml. aproximativ, dar posibil să vă mai trebuiască
Sare
2 g
un vârf de linguriță
Gem pentru umplutură
100 g
sau ciocolată, cremă de ciocolată, etc
Pt. firimituri: unt
1 lingura
   
Făină
3 linguri
   
Zahăr
1 lingura
   
Pași de urmat
Pas 1

În laptele cald dizolvi drojdia și o linguriță de zahăr, adaugi 2-3 linguri de făină, amesteci. Lași să crească puțin maiaua.


Chifle presărate cu firimituri dulci - Pas 1
Pas 2

Untul îl topești, adaugi oul, zahărul, vanilia, sare și ulei. Amesteci totul


Chifle presărate cu firimituri dulci - Pas 2
Pas 3

Adaugi la maia


Chifle presărate cu firimituri dulci - Pas 3
Pas 4

Adăugând făina, frămânți aluatul. Nu puneți toată făina deodată, ci adăugați pe parcurs. Aluatul trebuie să fie elastic și moale. Nu puneți prea multă făină, decât cât să-l puteți forma într-o bilă.

 

Chifle presărate cu firimituri dulci - Pas 4
Pas 5

Lași 1-1,5 ore să crească


Chifle presărate cu firimituri dulci - Pas 5
Pas 6

Când aluatul se ridică, îl împarți în 12 biluțe. Fiecare bilă o întinzi, chiar și cu mâna, aluatul este moale și ușor de lucrat. Pui pe mijloc o lingură de dulceață.


Chifle presărate cu firimituri dulci - Pas 6
Pas 7

Marginile le lipești, formezi o biluță, pe care o pui în tavă, pe hârtie de copt, cu lipitura în jos. Bilele le pui la o oarecare distanță unele de altele.


Chifle presărate cu firimituri dulci - Pas 7
Pas 8

Le lași 20 min să mai crească. Chiflele crescute le ungi cu ou bătut sau gălbenuș de ou bătut cu puțin lapte, și le presari cu firimituri.

Firimiturile le faci în felul următor: Amesteci 1 lingură de unt cu o lingură de zahăr și cu 2-3 linguri de făină, până obții firimituri.

Chifle presărate cu firimituri dulci - Pas 8
Pas 9

Le coci în cuptorul preîncins, la foc mediu până se rumenesc.


Chifle presărate cu firimituri dulci - Pas 9
Pas 10

Și ca să le vedeți și secțiunea


Chifle presărate cu firimituri dulci - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Sursă: forum.say7.info