Daca ai intoleranta la gluten si vrei sa-ti pregatesti singur o paine absolut minunata trebuie sa incerci faina facuta de Schar (Mix Pan B) pe care eu o cumpar de la Mega Image raionul de produse fara gluten.
Reteta se poate prepara si fara masina de preparat paine , cantitatile sunt identice , se lasa la crescut direct in forma in care o bagam la cuptor si apoi se pune la cuptor la foc mediu,forma se unge in prealabil cu ulei si se tapeteaza cu faina.Este delicoasa, eu o prefer desi nu am intoleranta la gluten ca baietelul meu.
Se pun in cuva masinii de preparat paine in casa toate ingredientele in urmatoarea ordine :
Uleiul, apa calduta,zaharul,sarea,faina Schar si drojdia activa uscata.
Masina de preparat painea se seteaza la programul standard de paine alba (obisnuita) NU pe progamul dedicat fara gluten.
Cand masina si-a terminat treaba scoatem painea din cuva masinii de preparat painea si o invelim intr-un stergar curat si o lasam sa se raceasca treptat.
Cam asa arata painica dupa ce am scos-o din cuva masinii de pregatit painea.
Pentru cine nu stie inca faina de la Schar este facuta din orez si amidon de porumb si este cea mai buna faina fara gluten pe care am incercat-o eu, desi este scumpa este absolut minunata.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.