Paine de casa fara gluten si lactoza

reteta postata de

Daca ai intoleranta la gluten si vrei sa-ti pregatesti singur o paine absolut minunata trebuie sa incerci faina facuta de Schar (Mix Pan B) pe care eu o cumpar de la Mega Image raionul de produse fara gluten.

Reteta se poate prepara si fara masina de preparat paine , cantitatile sunt identice , se lasa la crescut direct in forma in care o bagam la cuptor si apoi se pune la cuptor la foc mediu,forma se unge in prealabil cu ulei si se tapeteaza cu faina.Este delicoasa, eu o prefer desi nu am intoleranta la gluten ca baietelul meu.

Ingrediente
Faina fara gluten
390 g
marca schar
Apa calduta
375 ml
Ulei de masline
2 linguri
Zahar
1 lingura
Sare
1 lingurita
Drojdie uscata
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

 Se pun in cuva masinii de preparat paine in casa toate ingredientele in urmatoarea ordine :

Uleiul, apa calduta,zaharul,sarea,faina Schar si drojdia activa uscata.

 Masina de preparat painea se seteaza la programul standard de paine alba (obisnuita) NU pe progamul dedicat fara gluten.

Paine de casa fara gluten si lactoza - Pas 1
Pas 2

Cand masina si-a terminat treaba scoatem painea din cuva masinii de preparat painea si o invelim intr-un stergar curat si o lasam sa se raceasca treptat.

Paine de casa fara gluten si lactoza - Pas 2
Pas 3

Cam asa arata painica dupa ce am scos-o din cuva masinii de pregatit painea.

Pentru cine nu stie inca faina de la Schar este facuta din orez si amidon de porumb si este cea mai buna faina fara gluten pe care am incercat-o eu, desi este scumpa este absolut minunata.

Paine de casa fara gluten si lactoza - Pas 3

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 g ()
Timp de preparare:
240 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 245 min