Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes)

Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes)

Am făcut din nou brioșe. Nu au ieșit perfect, dar mult mai bine decât prima data. Seamănă mai degrabă cu niște ciupercuțe. Însă mie îmi plac și așa.

Ingrediente

Unt
115 g
la temperatura camerei (am pus margarină)
Zahar
130 g
Faina
210 g
Lapte
60 ml
Oua
3 buc
Praf de copt
1 lingurita
o linguriță și jumătate
Sare
1 buc
un vârf
Vanilie
2 buc
cât doriți
Coaja de lamaie / portocala
1 buc
rasă

Pasi de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.


Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes) - Pas 1
Pas 2

Mixăm untul cu zahărul până devine o cremă.


Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes) - Pas 2
Pas 3

Lăsăm mixerul și luăm un tel/o lingură de lemn. Adăugăm treptat ouăle și amestecăm bine după fiecare.


Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes) - Pas 3
Pas 4

Urmează vanilia și coaja de lămâie.

Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes) - Pas 4
Pas 5

Apoi făina (amestecată cu praful de copt) și sarea. Amestecăm de jos în sus.


Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes) - Pas 5
Pas 6

Ultima dată punem ușor laptele și amestecăm cu grijă.


Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes) - Pas 6
Pas 7

Punem în forme și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 minute (așa se specifică în rețetă, eu le-am lăsat mai mult, vreo 30 cred...).

Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes) - Pas 7
Pas 8

Nu au crescut prea bine. Sigur există o chichiță pe care deocamdată nu o cunosc. E loc de experimentat și învățat.


Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes) - Pas 8
Pas 9

Le lăsați să se răcorească, apoi le scoateți din formă. Le-am ornat cu coajă de portocală și cu ciocolată rasă.


Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes) - Pas 9
Pas 10

Iată și o secțiune. Poftă bună!


Brioșe cu vanilie (Vanilla Cupcakes) - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 50 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)
Colectii: Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

maslinutza
anca (maslinutza) 17 Jul 2012, 22:10

le incerc sigur 

alina ade
Adelina-Alina Cotan (alina ade) 07 Apr 2013, 22:00

uau arata foarte bine..cred ca sunt si gustoase.:D am sa incerc  si eu maine:). revin  cu poza!! 

alina ade
Adelina-Alina Cotan (alina ade) 08 Apr 2013, 16:41

:)

Poza mea pentru reteta:
ananna97
ananna97 30 Mar 2015, 17:58

Foarte bune! ;).

Poza mea pentru reteta:
ananna97
ananna97 30 Mar 2015, 17:59

Am pus si fructe uscate, gen stafide;).

CatalinaC
CatalinaC 24 Oct 2015, 21:29

Buna Lena!Te urmaresc cu maaare interes:) si in seara asta cautam  o  reteta de briose simpla :)Am urmat intocmai cantitatea ingredientelor dar, la briose am observat  ca e importanta ordinea ingredientelor: cele umede si  cele uscate apoi le combini.Laptele la sfarsit e cam ciudat - parerea mea :) Ale mele au iesit fooarte dragute si  evident gustoase.Multumesc pentru inspiratie, inca o  data :)  PS: pun si poze cum le scot din cuptor ;)

Nota mea pentru reteta:
StoicaNatalia235
Stoica Natalia (StoicaNatalia235) 02 Oct 2016, 16:17

Foarte gustoase , multumesc pentru  receta 

Nota mea pentru reteta:
Silvia86
Silvia86 16 Feb 2017, 19:34

Am facut briosele! Foooarte bune! Cred ca le-am lasat 20 min la cuptor, pana s-au rumenit deasupra si au iesit excelente. Spre norocul meu, au si crescut :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MarinNedea414
Marin Nedea (MarinNedea414) 12 Mar 2017, 11:44

Chichita e legata de cat de bine e amestecat zaharul cu untul/margarina. Cele 2 ingrediente trebuiesc amestecate pana cand zaharul nu se mai simte deloc ( gustati, daca mai e zahar care nu s-a topit, se simte).

In plus, cand adaugati faina, puneti putin mai multa. Coca trebuie "sa se tina" putin.. nu sa curga ca si cum ar fi semifluida. Briosele vor fi mai consistente dar in acelasi timp pufoase asa si vor creste foarte frumos. Am tot facut reteta aceasta si am tot modificat la ea pana am ajuns la acest punct.

Bafta :)

Nota mea pentru reteta: