Am făcut din nou brioșe. Nu au ieșit perfect, dar mult mai bine decât prima dată. Seamănă mai degrabă cu niște ciupercuțe. Însă mie îmi plac și așa.
Pregătim ingredientele.
Mixăm untul cu zahărul până devine o cremă.
Lăsăm mixerul și luăm un tel/o lingură de lemn. Adăugăm treptat ouăle și amestecăm bine după fiecare.
Urmează vanilia și coaja de lămâie.
Apoi făina (amestecată cu praful de copt) și sarea. Amestecăm de jos în sus.
Ultima dată punem ușor laptele și amestecăm cu grijă.
Punem în forme și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 minute (așa se specifică în rețetă, eu le-am lăsat mai mult, vreo 30 cred...).
Nu au crescut prea bine. Sigur există o chichiță pe care deocamdată nu o cunosc. E loc de experimentat și învățat.
Le lăsați să se răcorească, apoi le scoateți din formă. Le-am ornat cu coajă de portocală și cu ciocolată rasă.
Iată și o secțiune. Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.