Am făcut din nou brioșe. Nu au ieșit perfect, dar mult mai bine decât prima data. Seamănă mai degrabă cu niște ciupercuțe. Însă mie îmi plac și așa.
Pregătim ingredientele.
Mixăm untul cu zahărul până devine o cremă.
Lăsăm mixerul și luăm un tel/o lingură de lemn. Adăugăm treptat ouăle și amestecăm bine după fiecare.
Urmează vanilia și coaja de lămâie.
Apoi făina (amestecată cu praful de copt) și sarea. Amestecăm de jos în sus.
Ultima dată punem ușor laptele și amestecăm cu grijă.
Punem în forme și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 minute (așa se specifică în rețetă, eu le-am lăsat mai mult, vreo 30 cred...).
Nu au crescut prea bine. Sigur există o chichiță pe care deocamdată nu o cunosc. E loc de experimentat și învățat.
Le lăsați să se răcorească, apoi le scoateți din formă. Le-am ornat cu coajă de portocală și cu ciocolată rasă.
Iată și o secțiune. Poftă bună!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.