Prăjitură Figaro

rețeta postată de

O prăjitură foarte delicioasă și dulce. Dacă mi-ar fi reușit și bezeaua perfectă , ar fi fost un succes 100%! Sper să vă iasă dvs.!

Ingrediente
Ouă
6 buc
2 întregi și 4 gălbenușuri pentru blat, 4 albușuri pentru bezea
Zahăr
500 g
250g pentru bezea și 250g pentru blat
Făină
300 g
   
Unt / margarină
200 g
   
Arome
2 buc
eu am pus esență de vanilie și de rom, câte o linguriță
Gem
200 g
eu am pus de piersici, făcut în casă
Nuci / ciocolată rasă
5 linguri
pentru decor
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.


Prăjitură Figaro - Pas 1
Pas 2

Frecăm 250 g zahăr cu untul/margarina.


Prăjitură Figaro - Pas 2
Pas 3

Adăugăm ouăle (2 întregi și 4 gălbenușuri) treptat și amestecăm bine după fiecare.


Prăjitură Figaro - Pas 3
Pas 4

Înglobăm făina și aromele.


Prăjitură Figaro - Pas 4
Pas 5

Așa arată compoziția pentru blat. Pregătim tava și hârtia de copt. Tava mea are circa 35 cm * 25 cm.


Prăjitură Figaro - Pas 5
Pas 6

Dăm la cuptor (180 grade) pentru 35 de minute.


Prăjitură Figaro - Pas 6
Pas 7

În acest timp, trebuie să facem spuma/bezeaua din cele 4 albușuri și cele 250 g de zahăr rămase.


Prăjitură Figaro - Pas 7
Pas 8

După ce s-a copt blatul, scoatem tava din cuptor și întindem într-un strat subțire gemul.


Prăjitură Figaro - Pas 8
Pas 9

Apoi bezeaua, peste stratul de gem. A mea a fost un dezastru... Prima dată când nu îmi iese tare spuma de albușuri...


Prăjitură Figaro - Pas 9
Pas 10

Băgăm din nou în cuptor pentru 10 minute, apoi mai lăsăm acolo încă 10 minute în cuptorul stins.

 

Prăjitură Figaro - Pas 10
Pas 11

Înălțimea stratului de bezea trebuie să fie cât cea a blatului, nu ca și în poza mea. Ornăm cu nuci (eu cu ciocolată rasă).


Prăjitură Figaro - Pas 11
Pas 12

Feliem atent cu un cuțit ascuțit. Și servim cu poftă!


Prăjitură Figaro - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (depinde de mărimea feliei)
Timp de preparare:
55 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 80 min