O prăjitură foarte delicioasă și dulce. Dacă mi-ar fi reușit și bezeaua perfectă , ar fi fost un succes 100%! Sper să vă iasă dvs.!
Pregătim ingredientele.
Frecăm 250 g zahăr cu untul/margarina.
Adăugăm ouăle (2 întregi și 4 gălbenușuri) treptat și amestecăm bine după fiecare.
Înglobăm făina și aromele.
Așa arată compoziția pentru blat. Pregătim tava și hârtia de copt. Tava mea are circa 35 cm * 25 cm.
Dăm la cuptor (180 grade) pentru 35 de minute.
În acest timp, trebuie să facem spuma/bezeaua din cele 4 albușuri și cele 250 g de zahăr rămase.
După ce s-a copt blatul, scoatem tava din cuptor și întindem într-un strat subțire gemul.
Apoi bezeaua, peste stratul de gem. A mea a fost un dezastru... Prima dată când nu îmi iese tare spuma de albușuri...
Băgăm din nou în cuptor pentru 10 minute, apoi mai lăsăm acolo încă 10 minute în cuptorul stins.
Înălțimea stratului de bezea trebuie să fie cât cea a blatului, nu ca și în poza mea. Ornăm cu nuci (eu cu ciocolată rasă).
Feliem atent cu un cuțit ascuțit. Și servim cu poftă!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.