O prăjitură foarte delicioasă și dulce. Dacă mi-ar fi reușit și bezeaua perfect , ar fi fost un succes 100%! Sper să vă iasă dvs.!
Pregătim ingredientele.
Frecăm 250 g zahăr cu untul/margarina.
Adăugăm ouăle (2 întregi și 4 galbenușuri) treptat și amestecăm bine după fiecare.
Încorporăm făina și aromele.
Așa arată compoziția pentru blat. Pregătim tava și hârtia de copt. Tava mea are circa 35 cm * 25 cm.
Dăm la cuptor (180 grade) pentru 35 de minute.
În acest timp, trebuie să facem spuma/bezeaua din cele 4 albușuri și cele 250 g de zahăr rămase.
După ce s-a copt blatul, scoatem tava din cuptor și întindem în strat subțire gemul.
Apoi bezeaua, peste stratul de gem. A mea a fost un dezastru... Prima dată când nu îmi iese tare spuma de albușuri...
Băgăm din nou în cuptor pentru 10 minute, apoi mai lăsăm acolo încă 10 minute în cuptorul stins.
Înălțimea stratului de bezea trebuie să fie cât cea a blatului, nu ca și în poza mea. Ornăm cu nuci (eu cu ciocolată rasă).
Feliem atent cu un cuțit ascuțit. Și servim cu poftă!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.