Prăjitură Figaro

reteta postata de

O prăjitură foarte delicioasă și dulce. Dacă mi-ar fi reușit și bezeaua perfect , ar fi fost un succes 100%! Sper să vă iasă dvs.!

Ingrediente
Oua
6 buc
2 întregi și 4 galbenușuri pt blat, 4 albușuri pt bezea
Zahar
500 g
250g pt bezea și 250g pt blat
Faina
300 g
Unt / margarina
200 g
Arome
2 buc
eu am pus esență de vanilie și de rom, câte o linguriță
Gem
200 g
eu am pus de piersici, făcut în casă
Nuci / ciocolata rasa
5 linguri
pentru decor
Pasi de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.


Prăjitură Figaro - Pas 1
Pas 2

Frecăm 250 g zahăr cu untul/margarina.


Prăjitură Figaro - Pas 2
Pas 3

Adăugăm ouăle (2 întregi și 4 galbenușuri) treptat și amestecăm bine după fiecare.


Prăjitură Figaro - Pas 3
Pas 4

Încorporăm făina și aromele.


Prăjitură Figaro - Pas 4
Pas 5

Așa arată compoziția pentru blat. Pregătim tava și hârtia de copt. Tava mea are circa 35 cm * 25 cm.


Prăjitură Figaro - Pas 5
Pas 6

Dăm la cuptor (180 grade) pentru 35 de minute.


Prăjitură Figaro - Pas 6
Pas 7

În acest timp, trebuie să facem spuma/bezeaua din cele 4 albușuri și cele 250 g de zahăr rămase.


Prăjitură Figaro - Pas 7
Pas 8

După ce s-a copt blatul, scoatem tava din cuptor și întindem în strat subțire gemul.


Prăjitură Figaro - Pas 8
Pas 9

Apoi bezeaua, peste stratul de gem. A mea a fost un dezastru... Prima dată când nu îmi iese tare spuma de albușuri...


Prăjitură Figaro - Pas 9
Pas 10

Băgăm din nou în cuptor pentru 10 minute, apoi mai lăsăm acolo încă 10 minute în cuptorul stins.

 

Prăjitură Figaro - Pas 10
Pas 11

Înălțimea stratului de bezea trebuie să fie cât cea a blatului, nu ca și în poza mea. Ornăm cu nuci (eu cu ciocolată rasă).


Prăjitură Figaro - Pas 11
Pas 12

Feliem atent cu un cuțit ascuțit. Și servim cu poftă!


Prăjitură Figaro - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (depinde de mărimea feliei)
Timp de preparare:
55 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 80 min