Covrigei dulci

reteta postata de

Mi-am cumparat de curand o forma de covrigei si i-am si facut dupa o reteta gasita la intamplare pe internet. S-a dovedit a fi o reteta foarte buna, asa ca v-o recomand si Voua.

Covrigeii sunt crocanti, potrivit de dulci si foarte gustosi. Ies foarte multi, vreo 80 bucati, asa ca rezervati-va macar o ora ca sa-i faceti, e si mai bine daca aveti ajutoare.

Ingrediente
Faina
2 pahare
de 250 ml
Zahar
100 g
plus 2 ling. pantru a presara deasupra
Ou
1 buc
plus un galbenus pentru a unge deasupra
Unt
100 g
Smantana
4 linguri
sau iaurt mai gras
Sare
2 g
un varf de cutit
Bicarbonat de sodiu
3 g
1/4 lingurita
Miere
1 lingurita
Scortisoara
1 lingurita
optional
Mac
1 lingurita
optional
Pasi de urmat
Pas 1

Amesteci oul,smantana,zaharul si sarea. Amesteci cu telul.


Covrigei dulci - Pas 1
Pas 2

Adaugi untul moale si mierea.


Covrigei dulci - Pas 2
Pas 3

Adaugi aceasta compozitie in faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu nestins (1/4 lingurita) si farmanti aluatul. Posibil sa mai ai nevoie de putina faina, oricum aluatul trebuie sa-l poti intinde, dar sa ramana moale.

 

Covrigei dulci - Pas 3
Pas 4

Intinzi aluatul si tai covrigeii cu forma speciala. Daca nu ai o astfel de forma,rupi din aluat mici bucatele, pe care le faci sul si formezi covrigeii.


Covrigei dulci - Pas 4
Pas 5

Ii ungi cu galbenus de ou, amestecat cu o lingura de lapte, sau cu ou batut si deasupra presari mac sau zahar amestecat cu scortisoara.


Covrigei dulci - Pas 5
Pas 6

Coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc


Covrigei dulci - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 80 buc (ies foarte multi)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min