Mi-am cumpărat de curând o formă de covrigei și i-am și făcut după o rețetă găsită la întâmplare pe internet. S-a dovedit a fi o rețetă foarte bună, așa că v-o recomand și vouă.
Covrigeii sunt crocanți, potrivit de dulci și foarte gustoși. Ies foarte mulți, vreo 80 bucăți, așa că rezervați-vă măcar o oră ca să-i faceți, e și mai bine dacă aveți ajutoare.
Amesteci oul, smântâna, zahărul și sarea. Amesteci cu telul.
Adaugi untul moale și mierea.
Adaugi această compoziție în făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu nestins (1/4 linguriță) și frămânți aluatul. Posibil să mai ai nevoie de puțină făină, oricum aluatul trebuie să-l poți întinde, dar să rămână moale.
Întinzi aluatul și tai covrigeii cu forma specială. Dacă nu ai o astfel de formă, rupi din aluat mici bucățele, pe care le faci sul și formezi covrigeii.
Îi ungi cu gălbenuș de ou, amestecat cu o lingură de lapte, sau cu ou bătut și deasupra presari mac sau zahăr amestecat cu scorțișoară.
Coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.