Covrigei cu telemea
Sunt cei mai buni covrigei sarati pe care i-am mancat pana acum.
Dar, aveti de "muncit" la ei - ies atat de multi, in jur de 120, ca la un moment dat (cam pe la a patra tava) m-am saturat sa-i tot fac si am zis ca, continui si maine, deci, am bagat frumos restul de aluat in frigider. Nu mi-a mers, peste o jumatate de ora nu mai ramasese niciun covrigel si a trebuit sa ma apuc din nou, asta ca sa va dati seama cat sunt de buni. Sunt crocanti, usor sarati (am adaugat putina sare, ca era telemeaua cam sarata) si mult, mult mai buni decat cei cumparati.
Ingrediente
●
Ou
1 buc
plus un galbenus pentru uns deasupra
●
Telemea
100 g
eu am avut de vaca
●
Drojdie proaspata
12 g
jumatate de cubulet
●
Zahar
5 g
1/2 lingurita
●
Sare
3 g
1/2 lingurita sare sau mai putin, daca telemeaua este sarata - un varf de lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Incalzesti putin laptele,in care adaugi o jumatate de lingurita de zahar si drojdia. Amesteci pana dizolvi toata drojdia
Pas 2
Intr-un castron mai adanc pui pe rand oul, untul moale,telemeaua rasa,sarea si mixezi
Pas 3
Adaugi si laptele cu drojdia.Mixezi bine.
Pas 4
Adaugi faina si amesteci cu lingura,apoi framanti cu miinile pana obtii un aluat ce se dezlipeste de pe marginile vasului. Posibil sa-ti mai trebuiasca putina faina
Pas 5
Lasi 40-50 min. sa creasca.
Pas 6
Intinzi o foaie de vreo 3 mm, nu prea groasa, ca sa fie covrigeii crocanti
Pas 7
Decupezi covrigeii cu forma speciala sii pui in tava pe hartie de copt
Pas 8
Ii ungi cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte sau cu ou batut, si-i presori cu mac sau ce-ti place
Pas 9
II coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc si sunt crocanti (vreo 15-20 min)
Cantitate:
120 buc
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)