Covrigei cu telemea

C
Covrigei cu telemea

Sunt cei mai buni covrigei sarati pe care i-am mancat pana acum.

Dar, aveti de "muncit" la ei - ies atat de multi, in jur de 120, ca la un moment dat (cam pe la a patra tava) m-am saturat sa-i tot fac si am zis ca, continui si maine, deci, am bagat frumos restul de aluat in frigider. Nu mi-a mers, peste o jumatate de ora nu mai ramasese niciun covrigel si a trebuit sa ma apuc din nou, asta ca sa va dati seama cat sunt de buni. Sunt crocanti, usor sarati (am adaugat putina sare, ca era telemeaua cam sarata) si mult, mult mai buni decat cei cumparati.

Ingrediente

Ou
1 buc
plus un galbenus pentru uns deasupra
Unt
125 g
Telemea
100 g
eu am avut de vaca
Lapte
125 ml
Drojdie proaspata
12 g
jumatate de cubulet
Zahar
5 g
1/2 lingurita
Sare
3 g
1/2 lingurita sare sau mai putin, daca telemeaua este sarata - un varf de lingurita
Mac/susan
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Incalzesti putin laptele,in care adaugi o jumatate de lingurita de zahar si drojdia. Amesteci pana dizolvi toata drojdia


Covrigei cu telemea - Pas 1
Pas 2

Intr-un castron mai adanc pui pe rand oul, untul moale,telemeaua rasa,sarea si mixezi


Covrigei cu telemea - Pas 2
Pas 3

Adaugi si laptele cu drojdia.Mixezi bine.

 

Covrigei cu telemea - Pas 3
Pas 4

Adaugi faina si amesteci cu lingura,apoi framanti cu miinile pana obtii un aluat ce se dezlipeste de pe marginile vasului. Posibil sa-ti mai trebuiasca putina faina


Covrigei cu telemea - Pas 4
Pas 5

Lasi 40-50 min. sa creasca.

 

Covrigei cu telemea - Pas 5
Pas 6

Intinzi o foaie de vreo 3 mm, nu prea groasa, ca sa fie covrigeii crocanti


Covrigei cu telemea - Pas 6
Pas 7

Decupezi covrigeii cu forma speciala sii pui in tava pe hartie de copt


Covrigei cu telemea - Pas 7
Pas 8

Ii ungi cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte sau cu ou batut, si-i presori cu mac sau ce-ti place


Covrigei cu telemea - Pas 8
Pas 9

II coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc si sunt crocanti (vreo 15-20 min)


Covrigei cu telemea - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 120 buc
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Aperitive Festive

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 08 Apr 2012, 20:46

Angela, vrea si o poza cu forma de taiat covrigeiii! Mi-ai facut pofta, trebuie neaparat sa-mi iau si eu

crismi
crismi 25 Apr 2012, 22:46

Uite aici forma, am gasit-o intamplator intr-un magazin de casnice de cartier.

Poza mea pentru reteta:
sanda-anka
sanda (sanda-anka) 20 Nov 2013, 16:53

As incerca si io reteta caci arata f.bn,dar as vrea sa stiu si eu cata faina ai pus ca nu vad sa apara in incredientele de mai sus.multumesc!

Simona Adriana
Simona Adriana 17 Oct 2015, 20:30

Buna, o sa incerc si eu reteta.

Ma ajuti cu cantitatea de faina? Nu gasesc sa fi dat undeva gramajul.

Multumesc ;)

lena
Elena (lena) Simona Adriana 17 Oct 2015, 20:39

Da, reteta nu e postata de mine, puneti cat ia aluatul, treptat.

Simona Adriana
Simona Adriana 17 Oct 2015, 20:42

Ma cam deruteaza "cat cuprinde" :)) dar incerc. Multumesc

AndreeaClinciu737
Andreea Clinciu (AndreeaClinciu737) 24 Jul 2016, 18:13

Deliciosi si crocanti.. Copii i-au rontanit cu placere :-)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: