O alternativă bună la chiftelele prăjite în mult ulei. E prima dată când le prepar: sunt chiftelele la cuptor. După o rețetă relativ similară cu cele prăjite, veți obține niște chifteluțe delicioase, fine, dar crocante la exterior. Merg perfect ca aperitiv, însă și lângă un piure ori orez. Poftă bună!
Pregătim ingredientele.
Amestecăm carnea tocată cu celelalte ingrediente: sarea, piperul, boiaua, oul, pesmetul, usturoiul. Eu am adăugat și o lingură bună de făină ca să fie compoziția bună de modelat. (1 ou e cam prea mult pentru 250 g carne)
Cu mâinile ude, începem să modelăm chiftelele. Le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt.
Le băgăm la cuptor până se rumenesc. Eu le-am ținut vreo 40-50 de minute, nici nu știu exact, dar puteți deschide cuptorul să vă uitați la ele.
Dacă le preferați mai crocante/rumenite, le întoarceți o dată pe cealaltă parte în timpul ce stau la cuptor, așa cum am făcut și eu.
Vă arăt și o secțiune. Sunt absolut gustoase! Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.