Chifteluțe la cuptor

rețeta postată de

O alternativă bună la chiftelele prăjite în mult ulei. E prima dată când le prepar: sunt chiftelele la cuptor. După o rețetă relativ similară cu cele prăjite, veți obține niște chifteluțe delicioase, fine, dar crocante la exterior. Merg perfect ca aperitiv, însă și lângă un piure ori orez. Poftă bună!

Ingrediente
Carne de porc tocată
250 g
   
Ou
1 buc
mic
Sare, piper, boia dulce
1 lingurita
după gust
Usturoi
1 buc
1 cățel presat
Pesmet
1 buc
1/2 lingură
Făină
1 lingura
o lingură bună
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.


Chifteluțe la cuptor - Pas 1
Pas 2

Amestecăm carnea tocată cu celelalte ingrediente: sarea, piperul, boiaua, oul, pesmetul, usturoiul. Eu am adăugat și o lingură bună de făină ca să fie compoziția bună de modelat. (1 ou e cam prea mult pentru 250 g carne)


Chifteluțe la cuptor - Pas 2
Pas 3

Cu mâinile ude, începem să modelăm chiftelele. Le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt.


Chifteluțe la cuptor - Pas 3
Pas 4

Le băgăm la cuptor până se rumenesc. Eu le-am ținut vreo 40-50 de minute, nici nu știu exact, dar puteți deschide cuptorul să vă uitați la ele.


Chifteluțe la cuptor - Pas 4
Pas 5

Dacă le preferați mai crocante/rumenite, le întoarceți o dată pe cealaltă parte în timpul ce stau la cuptor, așa cum am făcut și eu.


Chifteluțe la cuptor - Pas 5
Pas 6

Vă arăt și o secțiune. Sunt absolut gustoase! Poftă bună!


Chifteluțe la cuptor - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 14 buc ()
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 55 min