Chifteluțe la cuptor

reteta postata de

O alternativă bună la chiftelele prăjite în mult ulei. E prima dată când le prepar: sunt chiftelele la cuptor. După o rețetă relativ similară cu cele prăjite, veți obține niște chifteluțe delicioase, fine, dar crocante la exterior. Merg perfect ca aperitiv, însă și lângă un piure ori orez. Poftă bună!

Ingrediente
Carne de porc tocata
250 g
Ou
1 buc
mic
Sare,piper,boia dulce
1 lingurita
după gust
Usturoi
1 buc
1 cățel presat
Pesmet
1 buc
1/2 lingură
Faina
1 lingura
o lingură bună
Pasi de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.


Chifteluțe la cuptor - Pas 1
Pas 2

Amestecăm carnea tocată cu celelalte ingrediente: sarea, piperul, boiaua, oul, pesmetul, usturoiul. Eu am adăugat și o lingură bună de făină ca să fie compoziția bună de modelat. (1 ou e cam prea mult pentru 250 g carne)


Chifteluțe la cuptor - Pas 2
Pas 3

Cu mâinile ude, începem să modelăm chiftelele. Le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt.


Chifteluțe la cuptor - Pas 3
Pas 4

Le băgăm la cuptor până se rumenesc. Eu le-am ținut vreo 40-50 de minute, nici nu știu exact, dar puteți deschide cuptorul să vă uitați la ele.


Chifteluțe la cuptor - Pas 4
Pas 5

Dacă le preferați mai crocante/rumenite, le întoarceți o dată pe cealaltă parte în timpul ce stau la cuptor, așa cum am făcut și eu.


Chifteluțe la cuptor - Pas 5
Pas 6

Vă arăt și o secțiune. Sunt absolut gustoase! Poftă bună!


Chifteluțe la cuptor - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 14 buc ()
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 55 min