O rețetă rapidă, cu ingrediente accesibile. Poate nu iese din prima, dar merită efortul. Eu am avut ceva emoții că mi s-au cam lipit de fundul crăticioarei... Nu mi-au ieșit chiar aspectuoase, însă extrem de bune.
Pregătim ingredientele. Eu am făcut din cantitățile: 2 albușuri cu 130 g cașcaval. Puteți face din oricâte albușuri, dar să respectați proporțiile.
Radem cașcavalul pe răzătoare.
Batem albușurile cu un vârf de sare.
Amestecăm ușor cașcavalul ras cu albușurile bătute spumă. Vom obține un „aluat” pufos din care vom modela biluțe cât o nucă sau mai mari.
Prăjim buletele obținute în ulei abundent până când capătă o culoare aurie, rumenă. Dacă folosiți o cratiță neteflonată, așa cum am făcut eu, va trebui să le ajutați puțin să se ridice cu ajutorul unei spatule/palete. La mine unele și-au pierdut din forma inițială, sferică și s-au cam lipit de fundul cratiței.
Când sunt gata, se scot pe o hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Hârtia se poate schimba de 2-3 ori.
Se pot servi atât calde, cât și reci. Poftă bună!
P.S. Dacă folosiți un cașcaval moale, va trebui să mai adăugați la compoziție încă cca. 100-150 g cașcaval ras pentru că altfel nu veți putea modela buletele.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.