Bulete de cașcaval

reteta postata de

O rețetă rapidă, cu ingrediente accesibile.Poate nu iese din prima, dar merită efortul. Eu am avut ceva emoții că mi s-au cam lipit de fundul crăticioarei...Nu mi-au ieșit chiar aspectuoase, însă extrem de bune.

Ingrediente
Albus de ou
3 buc
Cascaval
200 g
sau orice tip de branza cu o consistenta semi dura si care se topeste uniform
Pasi de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele. Eu am făcut din cantitățile: 2 albușuri cu 130 g cașcaval. Puteți face din oricâte albușuri, dar să respectați proporțiile.


Bulete de cașcaval - Pas 1
Pas 2

Radem cașcavalul pe răzătoare.


Bulete de cașcaval - Pas 2
Pas 3

Batem albușurile cu un vârf de sare.


Bulete de cașcaval - Pas 3
Pas 4

Amestecăm ușor cașcavalul ras cu albușurile bătute spumă. Vom obține un „aluat” pufos din care vom modela biluțe cât o nucă sau mai mari.


Bulete de cașcaval - Pas 4
Pas 5

Prăjim buletele obținute în ulei abundent până când capătă o culoare aurie, rumenă. Dacă folosiți o cratită neteflonată, așa cum am făcut eu, va trebui să le ajutați puțin să se ridice cu ajutorul unei spatule/palete. La mine unele și-au pierdut din forma inițială, sferică și s-au cam lipit de fundul cratiței.

 

Bulete de cașcaval - Pas 5
Pas 6

Când sunt gata, se scot pe o hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Hârtia se poate schimba de 2-3 ori.


Bulete de cașcaval - Pas 6
Pas 7

Se pot servi atât calde, cât și reci. Poftă bună!

P.S.Dacă folosiți un cașcaval moale, va trebui să mai adăugați la compoziție încă cca. 100-150 g. cașcaval ras pentru că altfel nu veți putea modela buletele.

 

Bulete de cașcaval - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (depinde de mărime)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min