Știu că există mai multe variante de a prepara ouăle umplute. Vă arăt acum cum m-a învățat mama mea să le pregătesc. Sunt extrem de simplu de preparat. Sper să vă și placă.
Pregătim ingredientele. Ouăle (3) trebuie fierte din timp pentru a fi reci.
Tăiem în jumătăți ouăle fierte, scoatem gălbenușurile. 2 le punem într-un bol, unul îl punem deoparte.(vom pregăti din el maioneza, alături de gălbenușul crud).
Peste cele 2 gălbenușuri fierte adăugăm untul, pateul, sare și piper. Mixăm amestecul.
Trebuie să iasă o pastă fină.
Urmează să ne ocupăm de albușurile fierte. Cu o linguriță mai mică scobim interiorul celor 6 jumătăți. Avem grijă să nu se rupă.
Facem maioneza. Eu o prepar așa: mixez un gălbenuș crud cu unul fiert, adaug uleiul în trepte, pun și un strop de zeamă de lămâie. La sfârșit pun o lingură de smântână. O puteți prepara după rețeta proprie.
Așezăm maioneza pe un platou/farfurie mic/mică pe care urmează să aranjăm ouăle.
Umplem jumătățile goale de ou fiert cu pasta de pateu.
Răsturnăm frumos jumătățile pline peste maioneza din farfurie. Ornăm cu boia și pătrunjel verde. Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.