Chec simplu economic

reteta postata de

Tocmai l-am scos din cuptor. E pentru prima dată când îl fac! Arată și miroase demențial! Nu are de ce să nu fie bun!

Ingrediente
Oua
2 buc
Faina
2 buc
2 căni/pahare
Zahar
1 buc
aceeași cană/pahar
Ulei
1 buc
o jumătate cană/pahar
Lapte
1 buc
o jumătate cană/pahar
Praf de copt
1 buc
1 pliculeț
Cacao
2 linguri
pentru efectul marmotat
Pasi de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.


Chec simplu economic - Pas 1
Pas 2

Mixăm ouăle cu zahărul.


Chec simplu economic - Pas 2
Pas 3

Adăugăm și laptele și uleiul; continuăm să mixăm.


Chec simplu economic - Pas 3
Pas 4

Urmează făina cernută și amestecată cu praful de copt. Atenție: făina diferă de la un producător la altul! Nu puneți de la început 2 căni/pahare pline. Umpleți-le 3 sferturi și mai adăugați apoi, până veți obține un aluat de consistența unei smântâni mai groase.


Chec simplu economic - Pas 4
Pas 5

Turnăm compoziție într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Nu turnăm de la început toată compoziția; lăsăm puțin și pentru partea maro/neagră a checului.


Chec simplu economic - Pas 5
Pas 6

Punem cele 2 linguri de cacao peste cantitatea puțină de aluat din vas, apoi turnăm aluatul cu cacao peste cel din tavă, în mijlocul acesteia.


Chec simplu economic - Pas 6
Pas 7

Băgăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, primele 15-20 min la foc mai tare (180 grade), apoi îl reducem la 170 grade (foc potrivit). Eu l-am ținut vreo 50 de minute, poate mai bine de atât, dar puteți face testul cu scobitoarea.


Chec simplu economic - Pas 7
Pas 8

Îl lăsăm să se răcorească puțin, după care îl scoatem frumușel din tavă. Se ornează cu zahăr pudră.


Chec simplu economic - Pas 8
Pas 9

Iată și o feliuță. Poftă bună!


Chec simplu economic - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 buc (15-20 felii)
Timp de preparare:
55 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 65 min