Chec simplu economic

rețeta postată de

Tocmai l-am scos din cuptor. E pentru prima dată când îl fac! Arată și miroase demențial! Nu are de ce să nu fie bun!

Ingrediente
Ouă
2 buc
   
Făină
2 buc
2 căni/pahare
Zahăr
1 buc
aceeași cană/pahar
Ulei
1 buc
o jumătate cană/pahar
Lapte
1 buc
o jumătate cană/pahar
Praf de copt
1 buc
1 pliculeț
Cacao
2 linguri
pentru efectul marmorat
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.


Chec simplu economic - Pas 1
Pas 2

Mixăm ouăle cu zahărul.


Chec simplu economic - Pas 2
Pas 3

Adăugăm și laptele și uleiul; continuăm să mixăm.


Chec simplu economic - Pas 3
Pas 4

Urmează făina cernută și amestecată cu praful de copt. Atenție: făina diferă de la un producător la altul! Nu puneți de la început 2 căni/pahare pline. Umpleți-le 3 sferturi și mai adăugați apoi, până veți obține un aluat de consistența unei smântâni mai groase.


Chec simplu economic - Pas 4
Pas 5

Turnăm compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Nu turnăm de la început toată compoziția; lăsăm puțin și pentru partea maro/neagră a checului.


Chec simplu economic - Pas 5
Pas 6

Punem cele 2 linguri de cacao peste cantitatea puțină de aluat din vas, apoi turnăm aluatul cu cacao peste cel din tavă, în mijlocul acesteia.


Chec simplu economic - Pas 6
Pas 7

Băgăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, primele 15-20 min la foc mai tare (180 grade), apoi îl reducem la 170 grade (foc potrivit). Eu l-am ținut vreo 50 de minute, poate mai bine de atât, dar puteți face testul cu scobitoarea.


Chec simplu economic - Pas 7
Pas 8

Îl lăsăm să se răcorească puțin, după care îl scoatem frumușel din tavă. Se ornează cu zahăr pudră.


Chec simplu economic - Pas 8
Pas 9

Iată și o feliuță. Poftă bună!


Chec simplu economic - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 buc (15-20 felii)
Timp de preparare:
55 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 65 min