Tocmai l-am scos din cuptor. E pentru prima dată când îl fac! Arată și miroase demențial! Nu are de ce să nu fie bun!
Pregătim ingredientele.
Mixăm ouăle cu zahărul.
Adăugăm și laptele și uleiul; continuăm să mixăm.
Urmează făina cernută și amestecată cu praful de copt. Atenție: făina diferă de la un producător la altul! Nu puneți de la început 2 căni/pahare pline. Umpleți-le 3 sferturi și mai adăugați apoi, până veți obține un aluat de consistența unei smântâni mai groase.
Turnăm compoziție într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Nu turnăm de la început toată compoziția; lăsăm puțin și pentru partea maro/neagră a checului.
Punem cele 2 linguri de cacao peste cantitatea puțină de aluat din vas, apoi turnăm aluatul cu cacao peste cel din tavă, în mijlocul acesteia.
Băgăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, primele 15-20 min la foc mai tare (180 grade), apoi îl reducem la 170 grade (foc potrivit). Eu l-am ținut vreo 50 de minute, poate mai bine de atât, dar puteți face testul cu scobitoarea.
Îl lăsăm să se răcorească puțin, după care îl scoatem frumușel din tavă. Se ornează cu zahăr pudră.
Iată și o feliuță. Poftă bună!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.