Prazul este o leguma foarte sanatoasa care contine multe vitamine si minerale. O mancarica ideala pentru post. Este o reteta simpla cu putine ingrediente, se realizeaza usor si produsul final este delicios
Curatam si spalam cepele si prazul. Cepele le taiem ceva mai mare si le punem intr-o oala la calit in ulei.
Taiem prazul rondele cam de un centimetru grosime.
Adaugam prazul peste ceapa si le calim impreuna vreo 5 minute dupa care turnam 200 de ml apa fiarta separat si amestecam din cand in cand.
Cand prazul este patruns, punem pasta de tomate, sare si piper dupa gust.
Adaugam si maslinele care la mine au fost de trei feluri respectiv negre si verzi mari si mici. Mai lasati 5 minute si mancarica este gata. Merge de minune servita cu o mamaliguta langa.
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.