Prazul este o legumă foarte sănătoasă care conține multe vitamine și minerale. O mâncărică ideală pentru post. Este o rețetă simplă cu puține ingrediente, se realizează ușor și produsul final este delicios
Curățăm și spălăm cepele și prazul. Cepele le tăiem ceva mai mare și le punem într-o oală la călit în ulei.
Tăiem prazul rondele cam de un centimetru grosime.
Adăugăm prazul peste ceapă și le călim împreună vreo 5 minute după care turnăm 200 de ml apă fiartă separat și amestecăm din când în când.
Când prazul este pătruns, punem pasta de tomate, sare și piper după gust.
Adăugăm și măslinele care la mine au fost de trei feluri respectiv negre și verzi mari și mici. Mai lăsați 5 minute și mâncărică este gata. Merge de minune servită cu o mămăliguță lângă.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.