Ceva dulce și bun, foarte ușor de făcut în casă și pe placul tuturor.
Aluatul de foietaj îl scoatem din timp de la congelator să se decongeleze la temperatura camerei, astfel încât să lucrăm cu un aluat moale, dar rece. Nuca o mărunțim și o amestecăm cu zahăr, iar ciocolata o rupem bucățele.
Întindem aluatul pe masa tapetată cu făină și îl tăiem triunghiuri cu un cuțit bine ascuțit și încins puțin la foc.
Fiecărui triunghi în parte îi facem la capăt o mică crestată cu cuțitul, de 1 cm și pe fiecare triunghi punem câte un cub de ciocolată.
Rulăm pe fiecare după cum se vede în poză.
Le așezăm într-o tavă cu hârtie de copt.
Batem oul și ungem fiecare croissant cu acesta.
După ce le-am uns, presărăm pe fiecare nucă cu zahăr și le băgăm în cuptorul preîncălzit până devin aurii, frumoase și apetisante.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.