Un dulce bun si rapid, care mie imi place tare mult si sper sa va placa si voua.
Curatam merele de coaja si cotor si le spalam.
Apoi le taiem cubulete.
Punem o tigaie pe foc in care topim untul, adaugam merele, zaharul, scortisoara si le calim timp de 10 minute.
Pana se mai raceste umplutura, presaram faina pe suprafata de lucru si intindem aluatul pe care il taiem cu un cutit bine ascutit, ca in poza. Eu am obtinut 16 patratele.
Punem umplutura pe fiecare patrat si unim colturile opuse, astfel incat sa obtinem un triunghi. Pentru a se lipi cele doua colturi ar fi bine sa le umeziti cu o picatura de apa si presati cu mana.
Crestam usor cu cutitul, in doua locuri, fiecare triunghi in parte si le asezam in tava pe hartie de copt.
Le ungem cu oul batut, le presaram cu mac si le bagam in cuptorul incins in prealabil, sa se rumeneasca frumos.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.