O ciorbă foarte bogată în legume și verdeață, deci sănătoasă, cu multe vitamine așa cum avem nevoie primăvara.
Pregătim legumele, le curățăm și le spălăm bine.
Tocăm ceapa mărunt și o punem în oală, umplută jumătate cu apă, pe foc.
Adăugăm imediat morcovii, păstârnacul și țelina date pe răzătoare.
Apoi merge și dovlecelul tăiat cuburi.
Urmează și ardeiul gras tăiat mai măricel.
Punem și cartofii tăiați așa ca pentru ciorbă.
După ce legumele au fiert, sunt pătrunse, adăugăm salata și loboda tăiate fâșii.
Și imediat punem leușteanul tocat, borșul dat într-un fiert separat și ouăle bătute. Potrivim de sare și după 5 minute oprim focul.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.