Ardei umpluți cu ciuperci

rețeta postată de

O rețetă foarte bună pentru cei care țin post sau pentru cei care nu prea se omoară cu carnea, așa cum sunt eu. Vreau să spun că mie îmi plac mai mult așa decât cu carne tocată și sunt destul de consistenți pentru că conțin ciuperci, care înlocuiesc foarte bine carnea.

Ingrediente
Ardei gras
11 buc
   
Ceapă galbenă
3 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Ciuperci champinion
300 g
   
Orez
200 g
   
Mărar verde
1 buc
(legătură)
Roșii cuburi din conservă
1 buc
   
Cimbru uscat
1 lingura
   
Ulei
60 ml
   
Sare, piper
1 lingurita
   
Cub de legume
2 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Curățăm și spălăm legumele. Ceapa o tăiem mărunt, iar morcovii îi dăm pe răzătoare.

Ardei umpluți cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Punem ceapa la călit într-o tigaie încinsă împreună cu uleiul. Adăugăm morcovul ras și le călim pentru 7-8 minute.

Ardei umpluți cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Ciupercile spălate bine le tocăm la robot sau la mașina de tocat.

Ardei umpluți cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Adăugăm la călit și orezul bine spălat și 100 ml apă.

Ardei umpluți cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Condimentăm cu cimbru, puțină sare și după 10 minute oprim focul și lăsăm la răcit.

Ardei umpluți cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Pregătim ardeii pe care îi curățăm și îi spălăm.

Ardei umpluți cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

Într-un vas mai mare amestecăm ciupercile, legumele călite cu orezul, mărarul tocat mărunt, pulpa de roșii și sare, piper după gust.

Ardei umpluți cu ciuperci - Pas 7
Pas 8

Cu acest amestec umplem bine fiecare ardei gras în parte. Punem să fiarbă 1L de apă în care adăugăm cele 2 cuburi de concentrat de legume, astfel încât să obținem o supă.

 

Ardei umpluți cu ciuperci - Pas 8
Pas 9

Ardeii umpluți îi așezăm într-o tavă în care turnăm supa și îi băgăm în cuptorul preîncins.

Ardei umpluți cu ciuperci - Pas 9
Pas 10

După ce s-au rumenit frumos îi scoatem și îi servim cu smântână și verdeață tocată.

         POFTĂ  BUNĂ!

Ardei umpluți cu ciuperci - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 11 buc ()
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 80 min