O reteta foarte buna pentru cei care tin post sau pentru cei care nu prea se omoara cu carnea, asa cum sunt eu. Vreau sa spun ca mie imi plac mai mult asa decat cu carne tocata si sunt destul de consistenti pentru ca contin ciuperci, care inlocuiesc foarte bine carnea.
Curatam si spalam legumele. Ceapa o taiem marunt, iar morcovii ii dam pe razatoare.
Punem ceapa la calit intr-o tigaie incinsa impreuna cu uleiul. Adaugam morcovul ras si le calim pentru 7-8 minute.
Ciupercile spalate bine le tocam la robot sau la masina de tocat.
Adaugam la calit si orezul bine spalat si 100 ml apa.
Condimentam cu cimbru, putina sare si dupa 10 minute oprim focul si lasam la racit.
Pregatim ardeii pe care ii curatam si ii spalam.
Intr-un vas mai mare amestecam ciupercile, legumele calite cu orezul, mararul tocat marunt, pulpa de rosii si sare, piper dupa gust.
Cu acest amestec umplem bine fiecare ardei gras in parte. Punem sa fiarba 1L de apa in care adaugam cele 2 cuburi de concentrat de legume, astfel incat sa obtinem o supa.
Ardeii umpluti ii asezam intr-o tava in care turnam supa si ii bagam in cuptorul preincins.
Dupa ce s-au rumenit frumos ii scoatem si ii servim cu smantana si verdeata tocata.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.