O rețetă foarte bună pentru cei care țin post sau pentru cei care nu prea se omoară cu carnea, așa cum sunt eu. Vreau să spun că mie îmi plac mai mult așa decât cu carne tocată și sunt destul de consistenți pentru că conțin ciuperci, care înlocuiesc foarte bine carnea.
Curățăm și spălăm legumele. Ceapa o tăiem mărunt, iar morcovii îi dăm pe răzătoare.
Punem ceapa la călit într-o tigaie încinsă împreună cu uleiul. Adăugăm morcovul ras și le călim pentru 7-8 minute.
Ciupercile spălate bine le tocăm la robot sau la mașina de tocat.
Adăugăm la călit și orezul bine spălat și 100 ml apă.
Condimentăm cu cimbru, puțină sare și după 10 minute oprim focul și lăsăm la răcit.
Pregătim ardeii pe care îi curățăm și îi spălăm.
Într-un vas mai mare amestecăm ciupercile, legumele călite cu orezul, mărarul tocat mărunt, pulpa de roșii și sare, piper după gust.
Cu acest amestec umplem bine fiecare ardei gras în parte. Punem să fiarbă 1L de apă în care adăugăm cele 2 cuburi de concentrat de legume, astfel încât să obținem o supă.
Ardeii umpluți îi așezăm într-o tavă în care turnăm supa și îi băgăm în cuptorul preîncins.
După ce s-au rumenit frumos îi scoatem și îi servim cu smântână și verdeață tocată.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.