Shaorma de casă, dietetică

rețeta postată de

Pentru că mie îmi place foarte mult să mănânc shaorma, dar am o anumită reticență să o cumpăr de oriunde, mi-am inventat propria rețetă de shaorma, mai dietetică, fără maioneză și fără cartofi, în schimb cu multe legume proaspete. Puteți s-o adaptați după gustul vostru și să folosiți ce ingrediente vă plac.

Cantitățile sunt date pentru o shaorma, chiar dacă în poze se văd două.

Ingrediente
Lipie libaneză
1 buc
   
Smântână
50 ml
   
Piper
2 g
după gust
Piept de pui
100 g
   
Salată verde
1 buc
folosiți o frunză sau două
Castraveți
1 buc
   
Roșie
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Amestecați smântâna cu sare și piper după gust.

Frigeți pieptul de pui pe grătar.

 

Shaorma de casă, dietetică - Pas 1
Pas 2

Ungeți cu smântână lipia (nu puneți toată smântâna, păstrați un pic pentru mai târziu) și puneți salata ruptă bucățele

 

Shaorma de casă, dietetică - Pas 2
Pas 3

Puneți bucățele de piept de pui fript pe grătar

 

Shaorma de casă, dietetică - Pas 3
Pas 4

Adăugați castravetele tăiat bucățele


Shaorma de casă, dietetică - Pas 4
Pas 5

Adăugați și roșia tăiată bucățele


Shaorma de casă, dietetică - Pas 5
Pas 6

Adăugați din loc în loc restul de smântână

 

Shaorma de casă, dietetică - Pas 6
Pas 7

Rulați lipia și înveliți-o în folie de aluminiu ca să nu se desfacă.


Shaorma de casă, dietetică - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min