Din cate stiu, bucataria traditionala din aceasta parte a tarii (Ardeal) a fost foarte influentata de populatia de origine maghiara si germana. Ciorbele de aici sunt acrite cu otet, sare de lamaie sau zeama de varza si foarte caracteristic pentru aceasta zona este tarhonul, folosit pentru a da aroma ciorbelor. Sper sa va placa reteta.
Curatam si spalam bine legumele.
Taiem ceapa marunt, iar morcovii, telina si pastarnacul le dam pe razatoare si le punem la fiert. Punem si o lingura de sare.
Punem orezul intr-un vas cu apa pentru a-l spala bine.
La vreo 5 minute de cand fierb primele legume, adaugam si ardeiul gras tocat.
Taiem loboda si stevia fideluta, iar dupa alte 7 minute de fierbere le adaugam in ciorba.
Merge imediat si orezul.
Tot acum punem deasemenea si tarhonul tocat. (Eu am avut uscat, dar daca aveti verde stiu ca se opareste inainte de a-l toca.) Se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce orezul este fiert.
Se amesteca bine smantana cu oul si cu faina, iar apoi se adauga peste acest amestec si un polonic de zeama din ciorba. Se toarna cu totul in ciorba amestecand usor.
Se continua fierberea cateva minute, dupa care se potriveste gustul cu sare si otet. Se poate servi fie fierbinte fie rece.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.