Din câte știu, bucătăria tradițională din această parte a țării (Ardeal) a fost foarte influențată de populația de origine maghiară și germană. Ciorbele de aici sunt acrite cu oțet, sare de lămâie sau zeamă de varză și foarte caracteristic pentru această zonă este tarhonul, folosit pentru a da aromă ciorbelor. Sper să vă placă rețeta.
Curățăm și spălăm bine legumele.
Tăiem ceapa mărunt, iar morcovii, țelina și păstârnacul le dăm pe răzătoare și le punem la fiert. Punem și o lingură de sare.
Punem orezul într-un vas cu apă pentru a-l spăla bine.
La vreo 5 minute de când fierb primele legume, adăugăm și ardeiul gras tocat.
Tăiem loboda și ștevia fâșii subțiri, iar după alte 7 minute de fierbere le adăugăm în ciorbă.
Întră imediat și orezul.
Tot acum punem de asemenea și tarhonul tocat. (Eu am avut uscat, dar dacă aveți verde știu că se opărește înainte de a-l toca.) Se lasă să fiarbă la foc mic, până ce orezul este fiert.
Se amestecă bine smântâna cu oul și cu făina, iar apoi se adaugă peste acest amestec și un polonic de zeamă din ciorbă. Se toarnă cu totul în ciorbă amestecând ușor.
Se continuă fierberea câteva minute, după care se potrivește gustul cu sare și oțet. Se poate servi fie fierbinte fie rece.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.