Cine a participat la atelierele de gătit cu Lena știe bine ce bun e sosul și ce ușor se prepară. O rețetă foarte simplă, iar acest sos 1000 de insule este delicios și nu numai pe paste.
Fierbem pastele după timpul indicat pe ambalaj, după care le scurgem, le trecem pe sub un jet de apă rece și le punem într-un castron.
Pregătim legumele pentru sos, le spălăm și le tăiem bucăți. Eu am avut o ceapă cam mare, așa că am folosit doar jumătate.
Băgăm aceste legume la blender împreună cu maioneza, muștarul, o lingură de pastă de tomate. Mai puteți pune și sare, piper după gust.
Mixăm bine totul la blender și obținem acest sos. Folosim cât vrem din el la paste, iar dacă rămâne se poate păstra la frigider într-un vas cu capac ermetic.
Amestecăm pastele cu sosul și putem servi.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.