Cine a participat la atelierele de gatit cu Lena stie bine ce bun e sosul si ce usor se prepara. O reteta foarte simpla, iar acest sos 1000 de insule este delicios si nu numai pe paste.
Fierbem pastele dupa timpul indicat pe ambalaj, dupa care le scurgem, le trecem pe sub un jet de apa rece si le punem intr-un castron.
Pregatim legumele pentru sos, le spalam si le taiem bucati. Eu am avut o ceapa cam mare, asa ca am folosit doar jumatate.
Bagam aceste legume la blender impreuna cu maioneza,mustarul, o lingura de pasta de tomate mai puteti pune si sare, piper dupa gust.
Mixam bine totul la blender si obtinem acest sos. Folosim cat vrem din el la paste, iar daca ramane se pote pastra la frigider intr-un vas cu capac ermetic.
Amestecam pastele cu sosul si putem servi.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.