O rețetă cu multe legume bune și sănătoase făcute la cuptor, pe care le puteți folosi foarte bine ca și garnitură.
Pregătim toate legumele, le curățăm și le spălăm. Cartofii îi tăiem pe lungime, bucăți ceva mai groase.
Tăiem, după cum se vede, țelina cuburi, usturoiul felii și ceapa bucăți.
Tăiem și morcovii rondele.
Punem toate aceste legume în punga pentru copt, împreună cu uleiul, vinul, apa, condimentele și închidem punga la gură cu clipsul acela special. Agităm punga, astfel încât să se amestece bine totul, apoi o punem într-o tavă și o înțepăm cu o scobitoare în 4-5 locuri. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit, cam pentru 30 de minute.
După ce considerați că s-au pătruns de ajuns, opriți focul. Mare atenție la aburul fierbinte care iese când tăiați punga.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.