O reteta cu multe legume bune si sanatoase facute la cuptor, pe care le puteti folosi foarte bine ca si garnitura.
Pregatim toate legumele, le curatam si le spalam. Cartofii ii taiem pe lungime, bucati ceva mai groase.
Taiem, dupa cum se vede, telina cuburi, usturoiul feliute si ceapa bucati.
Taiem si morcovii rondele.
Punem toate aceste legume in punga pentru copt, impreuna cu uleiul, vinul, apa, condimentele si inchidem punga la gura cu clipsul acela special. Agitam punga, astfel incat sa se amestece bine totul, apoi o punem intr-o tava si o intepam cu o scobitoare in 4-5 locuri. Bagam tava in cuptorul preincalzit, cam pentru 30 de minute.
Dupa ce considerati ca s-au patruns de ajuns, opriti focul. Mare atentie la aburul fierbinte care iese cand taiati punga.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.