Am citit despre carnea de miel că este chiar sănătoasă, consumată în cantități mici, datorită conținutului de seleniu, zinc, fier, potasiu, B3, B12 ... Comparativ cu alte tipuri de carne, aceasta conține mai puține grăsimi saturate, colesterol mai mic și este și mai fragedă. Păcat că noi, românii, o consumăm în general de Paște și cam atât.
Spălăm bine pulpa de miel și îndepărtăm tot ce nu ne trebuie, ce nu ne place, excesul de grăsime ... și o punem în tavă.
Luăm un vas în care ne amestecăm toate condimentele pe care urmează să le folosim. Mai puțin cuișoarele și coriandrul.
Cu acest amestec frecăm bine, bine pulpa pe ambele părți. Cuișoarele și boabele de coriandru le presărăm prin tavă.
Facem câteva incizii cu vârful unui cuțit în care vom introduce cățeii de usturoi, curățați bineînțeles.
Curățăm și spălăm ceapa, portocala și merele și le feliem după cum se vede în imagine.
Așezăm acestea în tavă, chiar și pe sub pulpă, și turnăm vinul și apa. Potriviți gustul de sare după preferință.
Tava astfel pregătită, o vom acoperi cu folie de staniol și o băgăm în cuptorul încins pentru o oră. După acest timp îi scoatem folia și o mai lăsăm, cred că încă o oră, până se rumenește frumos. Să nu uităm că din când în când să luăm cu o lingură zeamă din tavă și să mai dăm pe deasupra fripturii.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.