Am citit despre carnea de miel ca este chiar sanatoasa, consumata in cantitati mici, datorita continutului de seleniu, zinc, fier, potasiu, B3, B12 ... Comparativ cu alte tipuri de carne, aceasta contine mai putine grasimi saturate, colesterol mai mic si este si mai frageda. Pacat ca noi romanii o consumam in general de Paste si cam atat.
Spalam bine pulpa de miel si indepartam tot ce nu ne trebuie, ce nu ne place, excesul de grasime ... si o punem in tava.
Luam un vas in care ne amestecam toate condimentele pe care urmeaza sa le folosim. Mai putin cuisoarele si coriandru.
Cu acest amestec frecam bine, bine pulpa pe ambele parti. Cuisoarele si bobitele de coriandru le presaram prin tava.
Facem cateva incizii cu varful unui cutit in care vom introduce cateii de usturoi, curatati bineinteles.
Curtam si spalam ceapa, portocala si merele si le feliem dupa cum se vede in imagine.
Asezam acestea in tava, chiar si pe sub pulpa si turnam vinul si apa. Potriviti gustul de sare dupa preferinta.
Tava astfel pregatita, o vom acoperi cu folie de staniol si o bagam in cuptorul incins pentru o ora. Dupa acest timp ii scoatem folia si o mai lasam, cred ca inca o ora, pana se rumeneste frumos. Sa nu uitam ca din cand in cand sa luam cu o lingura zeama din tava si sa mai dam pe deasupra fripturii.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.