Pulpa de miel la cuptor cu mar si portocala

reteta postata de

Am citit despre carnea de miel ca este chiar sanatoasa, consumata in cantitati mici, datorita continutului de seleniu, zinc, fier, potasiu, B3, B12 ... Comparativ cu alte tipuri de carne, aceasta contine mai putine grasimi saturate, colesterol mai mic si este si mai frageda. Pacat ca noi romanii o consumam in general de Paste si cam atat.

Ingrediente
Pulpa de miel
1 buc
Usturoi (catei)
6 buc
Ceapa
1 buc
Mere
2 buc
Portocale
1 buc
Vin rosu
350 ml
Apa
100 ml
Condiment pentru miel
2 linguri
Cimbru, busuioc, oregano
1 lingura
Rozmarin
1 lingurita
Cuisoare, coriandru boabe
1 lingurita
Sare,piper,boia dulce
2 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Spalam bine pulpa de miel si indepartam tot ce nu ne trebuie, ce nu ne place, excesul de grasime ... si o punem in tava.

Pulpa de miel la cuptor cu mar si portocala - Pas 1
Pas 2

Luam un vas in care ne amestecam toate condimentele pe care urmeaza sa le folosim. Mai putin cuisoarele si coriandru.

Pulpa de miel la cuptor cu mar si portocala - Pas 2
Pas 3

Cu acest amestec frecam bine, bine pulpa pe ambele parti. Cuisoarele si bobitele de coriandru le presaram prin tava.

Pulpa de miel la cuptor cu mar si portocala - Pas 3
Pas 4

Facem cateva incizii cu varful unui cutit in care vom introduce cateii de usturoi, curatati bineinteles.

Pulpa de miel la cuptor cu mar si portocala - Pas 4
Pas 5

Curtam si spalam ceapa, portocala si merele si le feliem dupa cum se vede in imagine.

Pulpa de miel la cuptor cu mar si portocala - Pas 5
Pas 6

Asezam acestea in tava, chiar si pe sub pulpa si turnam vinul si apa. Potriviti gustul de sare dupa preferinta.

Pulpa de miel la cuptor cu mar si portocala - Pas 6
Pas 7

Tava astfel pregatita, o vom acoperi cu folie de staniol si o bagam in cuptorul incins pentru o ora. Dupa acest timp ii scoatem folia si o mai lasam, cred ca inca o ora, pana se rumeneste frumos. Sa nu uitam ca din cand in cand sa luam cu o lingura zeama din tava si sa mai dam pe deasupra fripturii.

       POFTA    BUNA!

Pulpa de miel la cuptor cu mar si portocala - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min