O rețetă bună, care mie mi-a plăcut tare mult de cum am gustat prima dată și pe care am "furat-o" de la un prieten care lucrează în Italia. Bine, am adaptat-o și eu la ce ingrediente avem și noi pe aici și a ieșit ceva destul de bun.
Pregătim ingredientele: paste Barilla numărul 5 am folosit eu și sunt mulțumită, conservele de ton le-am luat diferite că nu prea știam care e mai bună și parcă Hame arată mai bine și brânză uscată rasă (sunt multe feluri în comerț) sau bineînțeles parmezan pt. cine are.
Curățăm legumele și le spălăm. Morcovii îi dăm pe răzătoarea mică.
Ardeiul gras îl tocăm mărunt și dacă vă place mai tocați și un ardei iute.
Într-o tigaie încinsă punem uleiul de măsline (nu prea mult că îl vom pune și pe cel din conservele de pește) în care vom căli morcovul și ardeiul pentru 7-8 minute.
După acest timp adăugăm și tonul plus sare și piper după gust. Bine, dacă ați pus ardei iute nu mai puneți și piper. Le mai călim împreună vreo 5 minute.
Între timp fierbem și pastele după timpul indicat pe ambalaj.
Le scoatem, le trecem pe sub un jet de apă rece și le scurgem.
Le amestecăm bine și le servim calde cu parmezan pe deasupra.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.