O reteta buna, care mie mi-a placut tare mult de cum am gustat prima data si pe care am "furat-o" de la un prieten care lucreaza in Italia. Bine, am adaptat-o si eu la ce ingrediente avem si noi pe aici si a iesit ceva destul de bun.
Pregatim ingredientele: paste Barilla numarul 5 am folosit eu si sunt multumita, conservele de ton le-am luat diferite ca nu prea stiam care e mai buna si parca Hame arata mai bine si branza uscata rasa (sunt multe feluri in comert) sau bineinteles parmezan pt. cine are.
Curatam legumele si le spalam. Morcovii ii dam pe razatoarea mica.
Ardeiul gras il tocam marunt si daca va place mai tocati si un adei iute.
Intr-o tigaie incinsa punem uleiul de masline (nu prea mult ca il vom pune si pe cel din coservele de peste) in care vom cali morcovul si ardeiul pentru 7-8 minute.
Dupa acest timp adaugam si tonul plus sare si piper dupa gust. Bine, daca a-ti pus ardei iute nu mai puneti si piper. Le mai calim impreuna vreo 5 minute.
Intre timp fiebem si pastele dupa timpul indicat pe ambalaj.
Le scoatem, le trecem pe sub un jet de apa rece si le scurgem.
Le amestecam bine si la servim calde cu parmezan pe deasupra.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.