Macroul este un pește foarte gustos, după părerea mea, extrem de răspândit, nu foarte scump și sănătos pentru organism. Am citit multe lucruri bune despre ce conține și de ce să-l consumăm și vă sfătuiesc să o faceți.
Curățăm și spălăm legumele.
Tăiem ceapa ceva mai măricele și o punem la călit în tigaia cu uleiul încins.
Adăugăm morcovii și țelina date pe răzătoarea mare.
După 5 minute punem și ardeiul gras tocat.
Adăugăm vinul, apa, dafinul, sare și piper după gust. Amestecăm și mai lăsăm vreo 2 minute pe foc.
Aceste legume călite le punem într-o tavă, ca și "pat" pentru pești.
Curățăm și spălăm macrourile.
Le dăm bine cu condimente pentru pește, atât la exterior cât și în interior. Băgăm tava în cuptorul încins pentru 30-40 de minute.
Când s-au rumenit suficient le scoatem și le putem servi cu lămâie stoarsă pe deasupra.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.