Macroul este un peste foarte gustos, dupa parerea mea, extrem de raspandit, nu foarte scump si sanatos pentru organism. Am citit multe lucruri bune despre ce contine si de ce sa-l consumam si va sfatuiesc sa o faceti .
Curatam si spalam legumele.
Taiem ceapa ceva mai maricel si o punem la calit in tigaia cu uleiul incins.
Agaugam morcovii si telina date pe razatoarea mare.
Dupa 5 minute punem si ardeiul gras tocat.
Agaugam vinul, apa, dafinul, sare si piper dupa gust. Amestecam si mai lasam vreo 2 minute pe foc.
Aceste legume calite le punem intr-o tava, ca si "pat" pentru pesti.
Curatam si spalam macrourile.
Le dam bine cu condimente pentru peste, atat la exterior cat si in interior. Bagam tava in cuptorul incins pentru 30-40 de minute.
Cand s-au rumenit suficient le scoatem si le putem servi cu lamaie stoarsa pe deasupra.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.