Ciorbă cu perișoare de pui

Ciorbă cu perișoare de pui

O ciorbă delicioasă, care sper să vă placă și vouă, că la noi se golește oala imediat, iar soțul meu mă întreabă mereu, când îi mai fac.

Ingrediente

Ceapă
2 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Țelină
1 buc
(150g)
Cartofi
2 buc
   
Ardei gras
1 buc
   
Piept de pui dezosat
1 buc
(400g)
Orez
3 linguri
   
Ou
1 buc
   
Pătrunjel
1 buc
(1/2 legătură)
Leuștean
1 buc
(legătură)
Pastă de tomate
3 linguri
   
Borș maggi
3 linguri
(la plic)
Sare, piper
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălăm și tăiem pieptul de pui bucăți. Curățăm și spălăm o ceapă mică și pătrunjelul.

Ciorbă cu perișoare de pui - Pas 1
Pas 2

Astfel pregătite, carnea, ceapa și pătrunjelul le băgăm la tocat la robot.

Ciorbă cu perișoare de pui - Pas 2
Pas 3

Adăugăm orezul spălat, oul, sare, piper și amestecăm bine totul.

Ciorbă cu perișoare de pui - Pas 3
Pas 4

Tăiem mărunt cealaltă ceapă, iar morcovii și țelina le dăm pe răzătoarea mare (sau le tăiați după cum preferați) și le punem în oală cu apă la fiert.

Ciorbă cu perișoare de pui - Pas 4
Pas 5

Punem și cartofii tăiați ca pentru ciorbă.

Ciorbă cu perișoare de pui - Pas 5
Pas 6

Când apa clocotește adăugăm perișoarele, punându-le una câte una cu o lingură și ne ajutăm să împingem carnea cu degetul arătător. Sper că m-am făcut înțeleasă. Este mult mai ușor așa, pentru că compoziția fiind ca o pastă, nu se pot forma perișoarele acelea date prin făină, cum se fac din alt fel de carne.

Ciorbă cu perișoare de pui - Pas 6
Pas 7

Fiind carnea de pui ele fierb foarte repede. Adăugăm ardeiul gras tăiat cubulețe.

Ciorbă cu perișoare de pui - Pas 7
Pas 8

Merge și leușteanul tocat mărunt.

Ciorbă cu perișoare de pui - Pas 8
Pas 9

Punem pasta de tomate, borșul și potrivim gustul cu sare. Mai lăsăm să fiarbă 10 minute și este gata. Înainte de servire puteți adăuga verdeață proaspătă tocată mărunt.

         POFTĂ   BUNĂ!

Ciorbă cu perișoare de pui - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Colecții: Supe și ciorbe, Pui

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!