O ciorbă delicioasă, care sper să vă placă și vouă, că la noi se golește oala imediat, iar soțul meu mă întreabă mereu, când îi mai fac.
Spălăm și tăiem pieptul de pui bucăți. Curățăm și spălăm o ceapă mică și pătrunjelul.
Astfel pregătite, carnea, ceapa și pătrunjelul le băgăm la tocat la robot.
Adăugăm orezul spălat, oul, sare, piper și amestecăm bine totul.
Tăiem mărunt cealaltă ceapă, iar morcovii și țelina le dăm pe răzătoarea mare (sau le tăiați după cum preferați) și le punem în oală cu apă la fiert.
Punem și cartofii tăiați ca pentru ciorbă.
Când apa clocotește adăugăm perișoarele, punându-le una câte una cu o lingură și ne ajutăm să împingem carnea cu degetul arătător. Sper că m-am făcut înțeleasă. Este mult mai ușor așa, pentru că compoziția fiind ca o pastă, nu se pot forma perișoarele acelea date prin făină, cum se fac din alt fel de carne.
Fiind carnea de pui ele fierb foarte repede. Adăugăm ardeiul gras tăiat cubulețe.
Merge și leușteanul tocat mărunt.
Punem pasta de tomate, borșul și potrivim gustul cu sare. Mai lăsăm să fiarbă 10 minute și este gata. Înainte de servire puteți adăuga verdeață proaspătă tocată mărunt.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.