Mie imi place foarte mult crema de ciocolata gen Nutella, Finetti etc., dar de fiecare data cand citeam eticheta si vedeam trecute la ingrediente grasimile vegetale hidrogenate, imi trecea cheful de a le mai cumpara. Deci, puteti sa va dati seama cat de incantata am fost cand am descoperit aceasta reteta. Mai vazusem si alte retete de crema de ciocolata mai demult, dar contineau alune de padure,care sunt foarte scumpe si nici nu le gaseam de cumparat. Aceasta reteta insa este cu ingrediente mai mult decat la indemana si per total, la cantitatea care va iese - 2 borcanase de 350 gr.- este chiar destul de ieftina. Unde mai pui ca se face super rapid, in 5 minute ai si facut-o. Deci eu sunt foarte-foarte multumita de reteta si v-o recomand din tot sufletul.
Am folosit-o ca umplutura pentru cornuri si s-a comportat excelent la cuptor, am facut si napolitane,am umplut clatite sau pur si simplu am uns-o pe paine,in toate variantele a fost super delicioasa.
Amesteci laptele caldut cu zaharul pudra si vanilia cu ajutorul mixerului vertical,obligatoriu (nu iese cu mixerul obisnuit. ). Eu aveam spart paharul de la mixerul vertical , de aceea am amestecat intr- o craticioara, daca aveti folositi paharul.
Adaugi uleiul in fir, ca la maioneza, mixand la viteza maxima.Observati ca se ingroasa aproape imediat.
Adaugati cacao si laptele praf, daca vreti, acesta nu este obligatoriu.Inca o data mixati.
Faramitati nucile, eu le faramitez cu facaletul. Cu cat mai marunt, cu atat mai bine.
Adaugati nucile.Puneti in frigider.
Ca si cantitate va ies 2 borcanele de 350 gr.
Am folosit-o ca umplutura pentru cornuri
si pentru napolitane
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.