O ciorbiță de fasole foarte gustoasă, făcută ca în Ardeal, acrită cu oțet și aromată cu tarhon.
Spălăm fasolea și o lăsăm la înmuiat în apă rece peste noapte, după care se scurge, se pune altă apă și se pune la fiert. Se schimbă apa de fierbere de 2-3 ori, înlocuindu-se cu apă fiartă separat.
Pregătim legumele, le curățăm și le spălăm.
După ce am făcut ultima schimbare a apei de fierbere, se adaugă afumătura. Lăsăm să fiarbă bine la foc mic.
Tocăm ceapa mărunt și o adăugăm când fasolea este aproape fiartă.
După ceapă, punem și zarzavatul tăiat mărunt sau dat pe răzătoare.
Adăugăm tarhonul, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt.
După ce toate ingredientele sunt fierte, punem pasta de roșii (diluată în puțină zeamă) și sare. Apoi acrim ciorba cu oțet după gust. Înainte de servire se poate adăuga verdeață tocată.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.