Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon

reteta postata de

O ciorbita de fasole foarte gustoasa, facuta ca in Ardeal, acrita cu otet si aromata cu tarhon.

Ingrediente
Fasole uscata (pestrita)
300 g
Coaste de porc afumate
800 g
(orice afumatura)
Ceapa
1 buc
Morcovi
3 buc
Telina
1 buc
(150g)
Usturoi (catei)
3 buc
Tarhon uscat
25 g
Patrunjel
1 buc
(legatura mica)
Pasta de tomate
3 linguri
Otet
2 linguri
Sare
1 lingura
Pasi de urmat
Pas 1

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat in apa rece peste noapte, dupa care se scurge, se pune alta apa si se pune la fiert. Se schimba apa de fierbere de 2-3 ori, inlocuindu-se cu apa fiarta separat.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 1
Pas 2

Pregatim legumele, le curatam si le spalam.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 2
Pas 3

Dupa ce am facut ultima schimbare a apei de fierbere, se adauga afumatura. Lasam sa fiarba bine la foc mic.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 3
Pas 4

Tocam ceapa marunt si o adaugam cand fasolea este aproape fiarta.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 4
Pas 5

Dupa ceapa, punem si zarzavatul taiat marunt sau dat pe razatoare.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 5
Pas 6

Adaugam tarhonul, usturoiul si patrunjelul tocate marunt.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 6
Pas 7

Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, punem pasta de rosii (diluata in putina zeama) si sare. Apoi acrim ciorba cu otet dupa gust. Inainte de servire se poate adauga verdeata tocata.

           POFTA    BUNA!

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 65 min