Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon

rețeta postată de

O ciorbiță de fasole foarte gustoasă, făcută ca în Ardeal, acrită cu oțet și aromată cu tarhon.

Ingrediente
Fasole uscată (pestriță)
300 g
   
Coaste de porc afumate
800 g
(orice afumătură)
Ceapă
1 buc
   
Morcovi
3 buc
   
Țelină
1 buc
(150g)
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Tarhon uscat
25 g
   
Pătrunjel
1 buc
(legătură mică)
Pastă de tomate
3 linguri
   
Oțet
2 linguri
   
Sare
1 lingura
   
Pași de urmat
Pas 1

Spălăm fasolea și o lăsăm la înmuiat în apă rece peste noapte, după care se scurge, se pune altă apă și se pune la fiert. Se schimbă apa de fierbere de 2-3 ori, înlocuindu-se cu apă fiartă separat.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 1
Pas 2

Pregătim legumele, le curățăm și le spălăm.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 2
Pas 3

După ce am făcut ultima schimbare a apei de fierbere, se adaugă afumătura. Lăsăm să fiarbă bine la foc mic.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 3
Pas 4

Tocăm ceapa mărunt și o adăugăm când fasolea este aproape fiartă.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 4
Pas 5

După ceapă, punem și zarzavatul tăiat mărunt sau dat pe răzătoare.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 5
Pas 6

Adăugăm tarhonul, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 6
Pas 7

După ce toate ingredientele sunt fierte, punem pasta de roșii (diluată în puțină zeamă) și sare. Apoi acrim ciorba cu oțet după gust. Înainte de servire se poate adăuga verdeață tocată.

           POFTĂ    BUNĂ!

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 65 min