O ciorbita de fasole foarte gustoasa, facuta ca in Ardeal, acrita cu otet si aromata cu tarhon.
Spalam fasolea si o lasam la inmuiat in apa rece peste noapte, dupa care se scurge, se pune alta apa si se pune la fiert. Se schimba apa de fierbere de 2-3 ori, inlocuindu-se cu apa fiarta separat.
Pregatim legumele, le curatam si le spalam.
Dupa ce am facut ultima schimbare a apei de fierbere, se adauga afumatura. Lasam sa fiarba bine la foc mic.
Tocam ceapa marunt si o adaugam cand fasolea este aproape fiarta.
Dupa ceapa, punem si zarzavatul taiat marunt sau dat pe razatoare.
Adaugam tarhonul, usturoiul si patrunjelul tocate marunt.
Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, punem pasta de rosii (diluata in putina zeama) si sare. Apoi acrim ciorba cu otet dupa gust. Inainte de servire se poate adauga verdeata tocata.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.