Nu cred k exista persoana careia sa nu-i placa pestele!Sau dak exista sunt foarte putine!Noua ne place mult pestele,este preferatul nostru!Dar aceasta reteta mie imi place mult pt k ador mankrea chinezeasca,si e preparata in general in restaurantele lor!Reteta pare interminabila,dar este de fapt foarte simpla,asa k nu va speriati k are multi pasi,rezultatul va fi pe masura asteptarilor!Spor la munk!Si apoi,rasfatati-va k un peste aromat si delicios!
Aici avem toate ingredientele
Daca nu aveti peste proaspat ci congelat,il decongelati,si in acest timp,pregatiti marinata:
-lamaia o dam pe razatoarea mica
Peste coaja lamaie,zdrobim usturoiul
Apoi punem lingura de zahar
Apoi piperul
Sosul soia
Apa plata
Si in sfarsit uleiul
Amestecam totul bine cu un tel pana toata kestia are o consistenta spumoasa,k la vinegreta,apoi dam la rece cat pregatim pestele,dar dak aveti peste file,il pregatiti deja.eu am avut intreg,asa k a trebuit sa ma ocup de el!
Si acum pestisorul:
-ii taiem capul(sa numai vada sa fuga),al meu nu a avut cap,dar poate voi o sa gasiti intreg;
-cat si innotatoarele si coada,tot din aceeasi cauza;
Apoi il taiem pe lungime in 2 bucati;eu asa l-am lasat,voi dak vreti sa il faceti fileuri,spor la munk!tin sa mentionez k somonul meu a fost roz,k era de pacific,stiu k in ro este in mare parte de norvegia,portocaliu,eu am luat de asta k era convenabil!
Apoi l-am facut bucati mai mici,6 in total
Si acum ne pregatim recipientul in care vrem sa se marineze pestele,in cazul meu o cutia de plastic ,cu capac;am scos din frigi marinata si incep,prin a pune un sfert din marinata in cutia de plastic
Apoi incepem sa punem pestele cu partea cu carnea(sper k ma exprim cum treb),in jos(in marinata);
-mie mi-au inkput 3 bucati
Peste aceste bucati,turnam iarasi marinata,am pus din oki
Apoi restul de peste,si restul de marinata,cam asa arata
Acoperim ermetic,si dam la frigider 2 3 ore(dak suntem presati,dak nu putem lasa si o noapte),in site-ul de unde am luat reteta,scria k putem sa punem la marinat si intr-o punga de plastic-dar ei folosise peste file).eu nu m-am grabit,l-am facut sambata pt duminik la pranz
Acum ne gandim bine sa gasim o tigaie sau un gratar pe care pestele sa nu se lipeasca,si dupa ce gasim,deschidem cutia,si o sa observam k tot uleiul s-a ridikt la suprafata,cu o pensula,luam din uleiul din cutie si ungem gratarul sau tigaia putin
In cazul meu,am inceput cu gratarul si am terminat cu tigaia,k mi s-a lipit de gratar
Puneti gratarul la incins,apoi da-ti focul la mediu,si puneti pestele p partea cu pielea
Il tineti p gratar pana apare cam asa:
pana observati k a inceput sa se gateasca,apoi il intoarceti,pt k al meu s-a lipit nu va mai arat!
Acum cu tigaia:
-aceeasi kestie,am uns putin cu pensula (cu toate k tigaia era tefal,nu am vrut sa mai risc
Si akm iarasi,pestisorul p partea cu pielea
Si akm intors,kiar si in tigaia asta s-a lipit putin,dar nu am mai schimbat si am terminat asa.avand in vedere k am avut incidentul cu gratarul,nu v-am mai postat restul bucatilor de peste.
Si akm rezultatul:
Noi l-am servit cu un trio de fleurette gratinat(acest trio e format din brocoli,conopida si ink ceva,c nu stiu km se numeste in romana,dar este asemanator cu brocolii).
Este delicios si cald,dar si rece!pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.