Ingrediente
●
Scoici amandes
1 kg
eu am avut 1.7kg
●
Ulei
1 lingura
un filet
●
Sare si piper
1 lingurita
din oki
●
Smantana dulce 30%
3 linguri
●
Vin alb sec
1 pahar
250ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Avand in vedere k eu am avut scoicile deja spalate m-am apucat de treaba;
-am luat o oala semi inalta,si am turnat un filet de ulei
Pas 3
Am tait usturoiul feliute si pus peste ulei
Pas 4
Apoi scoicile prealabil spalate(dak le cumparati si nu sunt spalate, le luati p fiecare in parte si le spalati bine, k sa nu aveti surprize neplacute la degustare!)
Pas 5
Apoi paharul de vin alb sec, eu am pus 1 1/2 pt k am avut mai multe
Pas 9
Apoi amestecati totul,puneti kpacul si asteptati! Vor fii gata knd se vor deschide toate, dar le mai faceti o inspectie si le mai amestecati putin!
Pas 10
Dupa 20-30min,voila! Scoicile toate deschise strigand: vrem papate!! Le scoateti pe un platou si pofta mare!(tin sa specific, aceste scoici amande sunt carnivore, noi am gasit in ele crabi kt unghia, si k sunt putin cam tari la consistenta)
Pas 11
Si aici prezentarea finala, abia asteptam sa le papam, asa k nu le-am mai ornat mai mult, doar cu putina verdeata uscata si lamaie! Le-am servit asa simple cu un pahar de vin alb!
Pofta buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
4 (1 voturi)
Sursa:
petit chef