Pentru toti iubitorii de fructe de mare! Simplu de facut si rapid de mancat!
Aici sunt ingredientele
Avand in vedere k eu am avut scoicile deja spalate m-am apucat de treaba;
-am luat o oala semi inalta,si am turnat un filet de ulei
Am tait usturoiul feliute si pus peste ulei
Apoi scoicile prealabil spalate(dak le cumparati si nu sunt spalate, le luati p fiecare in parte si le spalati bine, k sa nu aveti surprize neplacute la degustare!)
Apoi paharul de vin alb sec, eu am pus 1 1/2 pt k am avut mai multe
Apoi smantanika.
Apoi sarea
Si piperul.
Apoi amestecati totul,puneti kpacul si asteptati! Vor fii gata knd se vor deschide toate, dar le mai faceti o inspectie si le mai amestecati putin!
Dupa 20-30min,voila! Scoicile toate deschise strigand: vrem papate!! Le scoateti pe un platou si pofta mare!(tin sa specific, aceste scoici amande sunt carnivore, noi am gasit in ele crabi kt unghia, si k sunt putin cam tari la consistenta)
Si aici prezentarea finala, abia asteptam sa le papam, asa k nu le-am mai ornat mai mult, doar cu putina verdeata uscata si lamaie! Le-am servit asa simple cu un pahar de vin alb!
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.