Un orez gustos și sănătos datorită legumelor cu care îl vom prepara.
Punem ceapa tocată, în tigaia încinsă cu ulei la călit.
Adăugăm morcovul dat pe răzătoarea mare.
Urmează apoi ciupercile tăiate. Ale mele sunt mai urâțele că au fost congelate.
Adăugăm puțin mărar tocat (sau pătrunjel) și boabele de mazăre. Condimentăm cu puțină sare, piper și călim legumele, doar să se înmoaie puțin și oprim focul.
Punem orezul într-o oală și îl spălăm. Separat fierbem 1 litru de apă cu niște delikat. La tipul ăsta de orez ajunge un litru de apă, pentru că nu trage așa mult lichid ca unul cu bob rotund.
În oală peste orez punem legumele călite și amestecăm.
Turnăm și apa fiartă, acoperim cu un capac și îl băgăm în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute, aproximativ.
Se poate servi ca atare, stropit cu puțin sos de soia, sau zeamă de lămâie, dar și ca garnitură.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.