Un orez gustos si sanatos datorita legumelor cu care il vom prepara.
Punem ceapa tocata, in tigaia incinsa cu ulei la calit.
Adaugam morcovul dat pe razatoarea mare.
Urmeaza apoi ciupercile taiate. Ale mele sunt mai uratele ca au fost congelate.
Adaugam putin marar tocat (sau patrunjel) si boabele de mazare. Condimentam cu putina sare, piper si calim legumele, doar sa se inmoaie putin si oprim focul.
Punem orezul intr-o oala si il spalam. Separat fierbem 1litru de apa cu niste delicat. La tipul asta de orez ajunge un litru de apa, pt ca nu trage asa mult lichid ca unul cu bob rotund.
In oala peste orez punem legumele calite si amestecam.
Turnam si apa fiarta, acoperim cu un capac si il bagam in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, aproximativ.
Se poate servi ca atare, stropit cu putin sos de soia, sau zeama de lamaie, dar si ca garnitura.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.