O mâncare ușoară, de sezon cu multe legume, pentru că piața este bogată în legume în perioada asta și totodată de post pentru cei care îl țin.
Într-o tigaie cu ulei punem pe rând la călit, întâi ceapa tocată mai măricel (sau cum preferați).
Apoi morcovul tăiat feliuțe.
Urmează dovleceii.
Adăugăm ardeiul roșu, 3 linguri de apă (nu mai mult căci or să-și lase dovleceii zeamă), acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă 8-10 minute.
Renunțăm la capac și punem pătrunjelul tocat mărunt.
Și roșiile tăiate bucățele.
După alte 5 minute punem și pasta de roșii, sare și piper.
O lăsăm să fiarbă și cu bulionul, astfel încât să fie scăzută, dar suculentă. Când stingem focul adăugăm și 3-4 căței de usturoi tăiați mărunt.
Se poate servi atât caldă, cât și rece.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.