O mancare usoara, de sezon cu multe legume, pentru ca piata este bogata in legume in perioada asta si totodata de post pentru cei care il tin.
Intr-o tigaie cu ulei punem pe rand la calit, intai ceapa tocata mai maricel (sau cum preferati).
Apoi morcovul taiat feliute.
Urmeaza dovleceii .
Adaugam adeiul rosu, 3 linguri de apa ( nu mai mult pt ca or sa-si lase dovleceii zeama), acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 8-10 minute.
Renuntam la capac si punem patrunjelul tocat marunt.
Si rosiile taiate bucatele.
Dupa alte 5 minute punem si pasta de rosii, sare si piper.
O lasam sa fiarba si cu bulionul, astfel incat sa fie scazuta, dar suculenta. Cand stingem focul adaugam si 3-4 catei de usturoi taiati marunt.
Se poate servi atat calda, cat si rece.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.