Mancare de dovlecei

reteta postata de

O mancare usoara, de sezon cu multe legume, pentru ca piata este bogata in legume in perioada asta si totodata de post pentru cei care il tin.

Ingrediente
Ceapa galbena
2 buc
Morcovi
1 buc
Dovlecei
4 buc
Ardei capia rosu
1 buc
Patrunjel
1 buc
(legatura)
Rosii
3 buc
Pasta de tomate
3 linguri
Usturoi (catei)
3 buc
Ulei
4 linguri
Sare,piper
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-o tigaie cu ulei punem pe rand la calit, intai ceapa tocata mai maricel (sau cum preferati).

Mancare de dovlecei - Pas 1
Pas 2

Apoi morcovul taiat feliute.

Mancare de dovlecei - Pas 2
Pas 3

Urmeaza dovleceii .

Mancare de dovlecei - Pas 3
Pas 4

Adaugam adeiul rosu, 3 linguri de apa ( nu mai mult pt ca or sa-si lase dovleceii zeama), acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 8-10 minute.

Mancare de dovlecei - Pas 4
Pas 5

Renuntam la capac si punem patrunjelul tocat marunt.

Mancare de dovlecei - Pas 5
Pas 6

Si rosiile taiate bucatele.

Mancare de dovlecei - Pas 6
Pas 7

Dupa alte 5 minute punem si pasta de rosii, sare si piper.

Mancare de dovlecei - Pas 7
Pas 8

O lasam sa fiarba si cu bulionul, astfel incat sa fie scazuta, dar suculenta. Cand stingem focul adaugam si 3-4 catei de usturoi taiati marunt.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

         POFTA     BUNA!

Mancare de dovlecei - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 50 min