Mâncare de dovlecei

rețeta postată de

O mâncare ușoară, de sezon cu multe legume, pentru că piața este bogată în legume în perioada asta și totodată de post pentru cei care îl țin.

Ingrediente
Ceapă galbenă
2 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Dovlecei
4 buc
   
Ardei capia roșu
1 buc
   
Pătrunjel
1 buc
(legătură)
Roșii
3 buc
   
Pastă de tomate
3 linguri
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Ulei
4 linguri
   
Sare, piper
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-o tigaie cu ulei punem pe rând la călit, întâi ceapa tocată mai măricel (sau cum preferați).

Mâncare de dovlecei - Pas 1
Pas 2

Apoi morcovul tăiat feliuțe.

Mâncare de dovlecei - Pas 2
Pas 3

Urmează dovleceii.

Mâncare de dovlecei - Pas 3
Pas 4

Adăugăm ardeiul roșu, 3 linguri de apă (nu mai mult căci or să-și lase dovleceii zeamă), acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă 8-10 minute.

Mâncare de dovlecei - Pas 4
Pas 5

Renunțăm la capac și punem pătrunjelul tocat mărunt.

Mâncare de dovlecei - Pas 5
Pas 6

Și roșiile tăiate bucățele.

Mâncare de dovlecei - Pas 6
Pas 7

După alte 5 minute punem și pasta de roșii, sare și piper.

Mâncare de dovlecei - Pas 7
Pas 8

O lăsăm să fiarbă și cu bulionul, astfel încât să fie scăzută, dar suculentă. Când stingem focul adăugăm și 3-4 căței de usturoi tăiați mărunt.

Se poate servi atât caldă, cât și rece.

         POFTĂ     BUNĂ!

Mâncare de dovlecei - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 50 min