Pateul care îmi aduce aminte de copilărie... de bunătățile fără E-uri ale mamei!
Simplu de făcut și super bun! Mama nu mixa, ci avea alte tehnici, dar am avansat!
Pregătim o tigaie și punem uleiul la încălzit
Ceapa curățată o tăiem peștișori și o punem în tigaie
După ce se înmoaie ceapa, adăugăm ficățeii și amestecăm, punem frunza de dafin (eu am uitat, dar așa e rețeta)
Este gata când apare cam așa, deci după ce a scăzut tot sosul și după ce ficățeii s-au prăjit, scoatem frunza de dafin.
Punem piper
Sare
După ce am amestecat, punem totul într-un recipient în care putem mixa
Untul îl tăiem bucățele și îl adăugăm în recipient, și amestecăm bine până se topește untul
După topirea untului, punem praful de boia și apoi mixăm
Depinde de preferințele fiecăruia cât de fin îl vreți, nouă ne place pate de campagne, un pateu de aici și e puțin mai grunjos, dar nu mi-a ieșit chiar așa, dar a fost bun!
Și gata, am terminat! Simplu, nu? Acum e alegerea voastră în ce îl puneți, eu am ales borcănele mici și îl pun la frigider, până a doua zi. Și aici rezultatul! Îl puteți mânca la micul dejun sau când aveți poftă, poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.