Pateul care imi aduce aminte de copilarie...de bunatatile fara E-uri ale mamei!
Simplu de facut si super bun!Mama nu mixa,ci avea alte tehnici,dar am avansat!
Pregatim o tigaie si punem uleiul la incalzit
Ceapa curatata o taiem pestisori si o punem in tigaie
Dupa ce se inmoaie ceapa,adaugam ficateii,si amestecam,punem frunza de dafin(eu am uitat,dar asa e reteta)
Este gata,cand apare cam asa,deci dupa ce a scazut tot sosul si dupa ce ficateii s_au prajit,scoatem frunza de dafin.
Punem piper
Sare
Dupa ce am amestecat,punem totul intr-un recipient in care putem mixa
Untul il taiem bucatele si il adaugam in recipient,si amestecam bine pana se topeste untul
Dupa topirea untului,punem praful de boia si apoi mixam
Depinde de preferintele fiecaruia cat de fin il vreti,noua ne place pate de campagne,un pateu de aici si e putin mai grumulos,dar nu mi a iesit kiar asa da a fost bun!
Si gata,am terminat!Simplu,nu?Acum e alegerea voastra in ce il puneti,eu am ales borcanele mici si tup la frigider,pana a doua zii.Si aici rezultatul!Il puteti mank la micul dejun sau knd aveti pofta,pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.