Prăjitură cu caise

rețeta postată de

Vă recomand această prăjitură delicioasă cu caise, mai ales că este sezonul lor și este păcat să nu profitați de ocazie și să faceți o așa bunătate. Va fi bătaie pe ea, vă asigur!

Ingrediente
Caise
600 g
(20 buc)
Ouă
10 buc
   
Făină albă calitate superioară
10 linguri
   
Zahăr
12 linguri
   
Ulei
5 linguri
   
Coajă de portocală și lămâie rasă
1 lingura
   
Esență de vanilie
1 lingura
   
Sare
3 g
(1/2 linguriță)
Pași de urmat
Pas 1

Spălăm caisele, le tăiem pe jumătate și le scoatem sâmburii.

Prăjitură cu caise - Pas 1
Pas 2

Separăm cele 10 ouă, albuș de gălbenuș.

Prăjitură cu caise - Pas 2
Pas 3

Gălbenușurile le frecăm cu sarea, uleiul, vanilia și coaja rasă.

Pregătim zahărul și făina.

Prăjitură cu caise - Pas 3
Pas 4

Batem albușurile la mixer cam pe jumătate, după care punem zahărul și continuăm să mixăm până se fac spumă și se topește zahărul.

Prăjitură cu caise - Pas 4
Pas 5

Peste albușuri punem gălbenușurile, puțin câte puțin, amestecând cu grijă prin rotire de jos în sus, cu o spatulă.

Prăjitură cu caise - Pas 5
Pas 6

Urmează făina pe care o încorporăm tot la fel ușor, treptat.

Prăjitură cu caise - Pas 6
Pas 7

Într-o tavă unsă bine cu ulei și tapetată cu făină, turnăm compoziția obținută.

Prăjitură cu caise - Pas 7
Pas 8

Așezăm caisele și introducem tava în cuptorul încins în prealabil, la foc moderat pentru 20-30 de minute.

Prăjitură cu caise - Pas 8
Pas 9

Faceți testul cu scobitoarea.

După ce s-a mai răcit, se scoate, se taie și se pudrează cu zahăr.

           POFTĂ    BUNĂ!

Prăjitură cu caise - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (tavă)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 50 min