Va recomand aceasta prajitura delicioasa cu caise, mai ales ca este sezonul lor si este pacat sa nu profitati de ocazie si sa faceti o asa bunatate. Va fi bataie pe ea, va asigur!
Spalam caisele, le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.
Separam cele 10 oua, albus de galbenus.
Galbenusurile le frecam cu sarea, uleiul, vanilia si coja rasa.
Pregatim zaharul si faina.
Batem albusurile la mixer cam pe jumatate, dupa care punem zaharul si continuam sa mixam pana se fac spuma si se topeste zaharul.
Peste albusuri punem galbenusurile, putin cate putin, amestecand cu grija prin rotire de jos in sus, cu o spatula.
Urmeza faina pe care o incorporam tot la fel usor, treptat.
Intr-o tava unsa bine cu ulei si tapetata cu faina, turnam compozitia obtinuta.
Asezam caisele si introducem tava in cuptorul incins in prealabil, la foc moderat pentru 20- 30 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a mai racit, se scoate, se taie si se pudreaza cu zahar.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.