Vă recomand această prăjitură delicioasă cu caise, mai ales că este sezonul lor și este păcat să nu profitați de ocazie și să faceți o așa bunătate. Va fi bătaie pe ea, vă asigur!
Spălăm caisele, le tăiem pe jumătate și le scoatem sâmburii.
Separăm cele 10 ouă, albuș de gălbenuș.
Gălbenușurile le frecăm cu sarea, uleiul, vanilia și coaja rasă.
Pregătim zahărul și făina.
Batem albușurile la mixer cam pe jumătate, după care punem zahărul și continuăm să mixăm până se fac spumă și se topește zahărul.
Peste albușuri punem gălbenușurile, puțin câte puțin, amestecând cu grijă prin rotire de jos în sus, cu o spatulă.
Urmează făina pe care o încorporăm tot la fel ușor, treptat.
Într-o tavă unsă bine cu ulei și tapetată cu făină, turnăm compoziția obținută.
Așezăm caisele și introducem tava în cuptorul încins în prealabil, la foc moderat pentru 20-30 de minute.
Faceți testul cu scobitoarea.
După ce s-a mai răcit, se scoate, se taie și se pudrează cu zahăr.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.