Paine neagra cu tarate si seminte

reteta postata de

O painica buna si sanatoasa, de casa, pentru cei care au masina de facut paine si nu numai. Poate va conving si pe cei care nu aveti, sa va luati, pentru a face asa o minune de paine. Nu va pot descrie in cuvinte, nici in poze, gustul si mirosul de paine calda, dar cei care fac de obicei, stiu despre ce vorbesc.

Ingrediente
Faina integrala de grau
500 g
Drojdie proaspata
25 g
(sau 1 plic drojdie uscata)
Apa calduta
320 ml
Zahar
2 lingurite
Ulei de masline
2 linguri
Tarate de grau
4 linguri
Sare
1 lingurita
Miez de seminte floarea soarelui
2 linguri
Fulgi de secara
2 linguri
Seminte de in macinate
1 lingura
Mac/susan
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Ungem tava masinii cu 2 linguri de ulei de masline.

Paine neagra cu tarate si seminte - Pas 1
Pas 2

Dizolvam cubul de drojdie in apa calduta impreuna cu zaharul si le turnam in tava. Intodeauna incepem cu ingredientele lichide.

Paine neagra cu tarate si seminte - Pas 2
Pas 3

Urmeaza faina.

Paine neagra cu tarate si seminte - Pas 3
Pas 4

Punem taratele de grau si sarea.

Paine neagra cu tarate si seminte - Pas 4
Pas 5

Montam cuva in masina si o setam la programul dorit, la mine este 1 de exemplu. Apasam butonul START.

Paine neagra cu tarate si seminte - Pas 5
Pas 6

Pregatim semintele ce urmeaza sa le punem.

Paine neagra cu tarate si seminte - Pas 6
Pas 7

Dupa ce masina amesteca bine ingredientele, la semnalul sonor ii adaugam semintele si o lasam apoi sa-si faca intreg programul.

Paine neagra cu tarate si seminte - Pas 7
Pas 8

Scoatem painica si o lasam sa se raceasca, dupa care o servim cu mare pofta.

          POFTA    BUNA!

 

 

Paine neagra cu tarate si seminte - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (aproape 1 kg)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 190 min