O paine gen foccacia, coca am facut-o la masina de facut paine, mai exact framantarea aluatului. V-o recomand pentru ca e tare buna, o mancati goala.
Bagam toate ingredientele in cuva masinii in ordinea urmatoare: uleiul, oul batut, smantana, laptele caldut in care am dizolvat cubul de drojdie si zaharul, apoi faina si sarea. Pe parcurs adaugam si 2 lingurite de busuioc uscat. Urmeaza framantarea aluatului, care la mine a facut-o masina.
Dupa framantat lasam coca sa creasca bine.
Taiem rosiile felii. Intindem coca intr-o tava unsa cu ulei si o acoperim ici colo cu felii de rosii.
Pentru a se rumeni frumos, ungem aluatul cu ou batut. Presaram busuioc pe fiecare felie de rosie, sau chiar frunzulite verzi, stropim cu putin ulei de masline si bagam tava la cuptor.
O incercam cu scobitoarea in cateva locuri si cand s-a patruns si s-a rumenit suficient, oprim focul.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.