O pâine gen focaccia, coca am făcut-o la mașina de făcut pâine, mai exact frământarea aluatului. V-o recomand pentru că e tare bună, o mâncați goală.
Băgăm toate ingredientele în cuva mașinii în ordinea următoare: uleiul, oul bătut, smântâna, laptele călduț în care am dizolvat cubul de drojdie și zahărul, apoi făina și sarea. Pe parcurs adăugăm și 2 lingurițe de busuioc uscat. Urmează frământarea aluatului, care la mine a făcut-o mașina.
După frământat lăsăm coca să crească bine.
Tăiem roșiile felii. Întindem coca într-o tavă unsă cu ulei și o acoperim ici colo cu felii de roșii.
Pentru a se rumeni frumos, ungem aluatul cu ou bătut. Presărăm busuioc pe fiecare felie de roșie, sau chiar frunzulițe verzi, stropim cu puțin ulei de măsline și băgăm tava la cuptor.
O încercăm cu scobitoarea în câteva locuri și când s-a pătruns și s-a rumenit suficient, oprim focul.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.