Chec cu glazură de ciocolată

Chec cu glazură de ciocolată

Un chec de casă, simplu de făcut, perfect cu un ceai sau un pahar cu lapte!

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar
100 g
Faina alba
150 g
Unt
75 g
Praf de copt
1 buc
plic
Zahar vanilat
1 buc
plic
Ciocolata menaj
1 buc
Esenta de rom
2 lingurite

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.


2

Frecăm untul moale cu zahărul și zahărul vanilat.


3

Adăugăm și ouăle, pe rând.


4

Apoi făina, în trepte, amestecată cu praful de copt.


5

Punem amestecul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și introducem tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute.


6

Scoatem checul din cuptor, apoi din tavă. Se scoate foarte ușor cu tot cu hârtie.


7

Pregătim glazura. Topiți la bain-marie ciocolata de menaj, apoi adăugați și romul. Eu am avut ciocolată normală; când am pus romul, s-a întărit la loc, deși era deja topită. Nu am reușit să înțeleg din ce cauză...

 

8

Turnați glazura peste chec. În mod normal, ar trebui să fie mai lichidă, nu cum a ieșit a mea.

 

9

Lăsați să se răcească bine, apoi feliați.


10

Poftă bună!


Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (12-15 felii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 65 min
Data publicarii:
Colectii: Chec-uri, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !