Un chec de casă, simplu de făcut, perfect cu un ceai sau un pahar cu lapte!
Pregătim ingredientele.
Frecăm untul moale cu zahărul și zahărul vanilat.
Adăugăm și ouăle, pe rând.
Apoi făina, în trepte, amestecată cu praful de copt.
Punem amestecul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și introducem tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute.
Scoatem checul din cuptor, apoi din tavă. Se scoate foarte ușor cu tot cu hârtie.
Pregătim glazura. Topiți la bain-marie ciocolata de menaj, apoi adăugați și romul. Eu am avut ciocolată normală; când am pus romul, s-a întărit la loc, deși era deja topită. Nu am reușit să înțeleg din ce cauză...
Turnați glazura peste chec. În mod normal, ar trebui să fie mai lichidă, nu cum a ieșit a mea.
Lăsați să se răcească bine, apoi feliați.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.