Un chec de casă, simplu de făcut, perfect cu un ceai sau un pahar cu lapte!
Pregătim ingredientele.
Frecăm untul moale cu zahărul și zahărul vanilat.
Adăugăm și ouăle, pe rând.
Apoi făina, în trepte, amestecată cu praful de copt.
Punem amestecul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și introducem tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute.
Scoatem checul din cuptor, apoi din tavă. Se scoate foarte ușor cu tot cu hârtie.
Pregătim glazura. Topiți la bain-marie ciocolata de menaj, apoi adăugați și romul. Eu am avut ciocolată normală; când am pus romul, s-a întărit la loc, deși era deja topită. Nu am reușit să înțeleg din ce cauză...
Turnați glazura peste chec. În mod normal, ar trebui să fie mai lichidă, nu cum a ieșit a mea.
Lăsați să se răcească bine, apoi feliați.
Poftă bună!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.